To je to što me zanima!

Polančec o aferi Podravka: Ne razmišljam o ostavci...

Saborska oporba traži izglasavanje nepovjerenja potpredsjedniku Vlade. Polančec vjeruje da će uhićeni dokazati nevinost jer su svi časni ljudi
Vidi originalni članak

Ne razmišljam o ostavci, poručio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec na konferenciji za novinare u 15 sati i tako demantirao nagađanja da će nakon uhićenja čelnih ljudi Podravke staviti svoj mandat na raspolaganje. Poručio je da institucijama treba omogućiti da normalno obavljaju svoj posao.
- Nikakav pritisak ni na koju instituciju niti bilo kakva izjava takvog tipa ne bi bila niti pametna niti dobrodošla - rekao je Polančec. Podsjetio je da je u ovoj zemlji svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, a o uhićenima je imao samo lijepe riječi.
- Ja te ljude znam kao poštene i časne ljude i dalje to mislim o njima. Želim vjerovati u njihovu nevinost - izjavio je Polančec i odbio odgovarati na novinarska pitanja. Njegov glasnogovornik Tomislav Mazal opravdao ga je drugim obvezama. Spomenuo je kako, između ostalog, ima sastanak i sa šefovima brodogradilišta. Damir Polančec je navodno uvjeren da iza pokretanja istrage u Podravci stoje Vladimir Šeks i Ivan Šuker, koji je pustio da Porezna uprava pokrene obradu nekih odluka Uprave o kreditiranju splitskog SMS-a, piše Jutarnji list. Nakon što su tijekom jutra uhitili šestoricu članova uprave Podravke, saborska oporba SDP, HNS i IDS u Sabor je uputila zahtjev za pokretanje pitanja povjerenja ministru Polančecu. Na zajedničkoj konferenciji za novinare zatražili i prijevremene izbore. Iako Polančec od početka tvrdi da nije znao za Podravkin kredit SMS-u, mnogi mu ne vjeruju jer je godinama bio član Uprave koprivničkog prehrambenog diva, a navodno je privatno i poslovno povezan s današnjim članovima Uprave. Navodno su on i Zdravko Šestak, sadašnji šef Uprave Podravke, dobri prijatelji. Obojica su navodno krsni kumovi djeci koprivničkog poduzetnika Nevia Prloga. U javnost je izašla i neslužbena informacija kako je Prlog sa svojim obrtom za Podravku gradio hladnjaču i opremao njezine zgrade. Polančec je, pisalo se, još iz studentskih dana dobar i sa Sašom Romcem, članom Uprave Podravke. Iz oporbe smatraju i da je utjecao na rad Hanfe, Porezne uprave i Ureda za sprečavanje pranja novca te na taj način spriječio zaustavljanje nezakonitih radnji. Drže ga odgovornim i za teško stanje u brodogradnji te neuspjelu privatizaciju brodogradilišta.

>>> POLANČEC ČOVJEK KOJI JE PREMALO ZNAO

>>> KAD SE SA SRCEM KUHA, NESTANU MILIJUNI

>>> AFERA PODRAVKA: KRONOLOGIJA

Idi na 24sata

Komentari 32

  • vilhelm 23.10.2009.

    Da je on sam takav nebi bilo problema,pogleajte naše ministre vrana vrani ne kopa oči.Zar ste zaboravili onu staru poslovicu SKIM SI TAKAV SI

  • stanibas 22.10.2009.

    Razmisli dobro.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sudacx 22.10.2009.

    kad tad pravda dode...

Komentiraj...
Vidi sve komentare