To je to što me zanima!

Policajac spasio bebu iz mora

U utorak su policajci i pripadnici španjolske civilne garde iz mora izvlačili stotine koji su plivajući prešli marokansko-španjolsku granicu. U zadnjih nekoliko dana oko 1500 djece ušlo je u Španjolsku iz Maroka
Vidi originalni članak

Tisuće migranata ušle su iz Maroka u Ceutu, španjolsku enklavu na sjeveru Afrike u posljednjih nekoliko dana. Stanje u ovoj španjolskoj enklavi sve je gore.

U utorak su policajci i spasioci iz mora izvlačili stotine koji su plivajući prešli marokansko-španjolsku granicu. Svijet je obišla fotografija policajca heroja koji je iz mora spasio novorođenče. 

Pripadnici španjolske civilne garde spasili su desetke ljudi, od kojih je i puno djece. Oko 8000 ljudi ušlo je u Ceutu u zadnjih par dana, dvije trećine ih je vraćeno u Maroko.

Među njima je i puno djece koji su bili bez pratnje. Španjolske vlasti kažu da je oko 1500 djece iz Maroka pokušalo doći do Europe. Migranti koje su vratili kažu da će pokušati opet.

Španjolci su sazvali hitnu sjednicu kako bi raspravljali o ovom problemu, posebice o djeci koja prelaze u Španjolsku, a nemaju pratnju. Traži se rješenje da ih prihvate drugi centri u Španjolskoj jer su oni u Andaluziji i Kanarskim otocima prenapučeni.

Civilna garda i spasioci iz mora su izvlačili i tinejdžere koji su od plastičnih boca napravili plutajuće naprave. Mnogi od njih bili su u teškom stanju, dehidrirani i umorni.

U Španjolskoj se ne smiju deportirati maloljetnici.

- Radimo na tom problemu. Mnoga djeca došla su sama, bez pratnje, nesvjesna posljedica prelaska granice. Mnoga se žele vratiti natrag i radimo na tome da im to omogućimo - rekao je  Ione Belarre, španjolski ministar za socijalna prava.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • daninoć 20.05.2021.

    Samo polako...stižu zidovi, pucnjava po gumenjacima i slično. Kome ta ekipa treba? I gdje im je ona velika europska političarka što ih je zvala sebi/nama?

  • milicioner 20.05.2021.

    OK, ljudski je svih spasiti iz mora, ali onda - bez milosti NATRAG. Oni hrle ovamo da nas ISLAMIZIRAJU!!!

  • Malihrvat1275 20.05.2021.

    Prvi put da ja pohvalim policajca inače sam alergičan na njih, Bravo za policajca 

Komentiraj...
Vidi sve komentare