To je to što me zanima!

Policajac upućen na intervenciju o sukobu s pištoljem u Splitu prošao kroz crveno i sudario se

Noćas, oko jedan sat iza ponoći u Splitu na raskrižju Poljičke ulice s Dubrovačkom i Spinčićevom ulicom dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo službeno vozilo policije i osobno vozilo, javili su iz policije
Vidi originalni članak

U noćnim satima nedjelje u Splitu sudarilo se policijsko vozilo s drugim automobilom.

- Do sudara s materijalnom štetom došlo je oko 1 ujutro - izvijestili su nas iz PU Splitsko-dalmatinske.

Fotografija sudara pojavila se na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode.

GOSTI SAMO STIŽU Ovog vikenda u splitskoj zračnoj luci 56 tisuća putnika, srpanj ruši rekord iz 2019. godine...

Poslali smo upit policiji o događaju te njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Noćas, oko jedan sat iza ponoći u Splitu na raskrižju Poljičke ulice s Dubrovačkom i Spinčićevom ulicom dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo službeno vozilo policije i osobno vozilo. U prometnoj nesreći policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom zadobio je lakšu tjelesnu ozljedu.

U ŠPANSKOM Teška nesreća u Zagrebu: Vozilo autoškole naletjelo na 2 curice

Na mjestu prometne nesreće je obavljen očevid kojim je utvrđeno kako je policijski službenik u raskrižje ušao koristeći upaljene zvučne i svjetlosne signale kretajući se Poljičkom cestom iz smjera zapada u smjeru istoka. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Dubrovačkom i Spinčićevom ulicom u raskrižje je ušao dok je bio upaljen znak crvenog svjetla, uslijed čega je prednjim dijelom u lijevu bočnu stranu službenog vozila Škoda udarilo osobno vozilo Opel kojim se vozač kretao Dubrovačkom ulicom iz smjera sjevera u smjeru juga i ušao je u raskrižje dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svijetlo na semaforu.

STRAVA U SRBIJI Vozač kod Subotice preminuo u gorećem autu nakon frontalnog sudara s kamionom iz Hrvatske
 

Nadalje, utvrđeno je kako je policijski službenik bio upućen na žurnu intervenciju po zaprimljenoj dojavi o sukobu više osoba od kojih jedna ima pištolj te je zbog hitnosti koristio zvučne i svjetlosne signale sukladno propisima o prednosti prolaska (čl. 149. Zakona o sigurnosti prometa na cestama) a da se pritom nije s nužnim oprezom uvjerio da može kroz raskrižje proći bez opasnosti za sve sudionike u prometu. Protiv policijskog službenika podnosi se Obvezni prekršajni nalog sukladno čl.59. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (zabrana prolaska kroz crveno svjetlo).

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Th 1950 St 3 31.07.2023.

    Nekuzim zasto kazna kroz prolaska na crveno svjetlo..zar sluzbeno auto pod rotirkom i na intervenciju mora cekat semafor??

  • ursuss 30.07.2023.

    hajde da sada malo teoretiziramo.... Ako službeno vozilo sa upaljenim rotacijama ne može proći kroz niže rangirani ( semafor) ...zašto bih onda ja kao vozač puštao vozila pod pratnjom ili jednostavno se zabio u vozilo mup-a koje stoji na cesti popreko- kada bude nezgoda ili nešto slično..i na kraju zašto onda uopće imaju obilježena vozila i rotirke...valjda da znaju sa kojim vozilom su došli ili TO vozilo ima prioritet- kada je sa uključenom rotacijom... također,  je li to isto sa vozilima hitne i vatrogascima...

  • Gronk Spikeowski 30.07.2023.

    Nekuzim. Ako je hitna intervencija i ima rotirke i sirenu, sto nema onda predost pred semaforom. Sta ljudi kad cuju sirenu ne pogledanu oko sebe da mozda ne smetaju? Frend vozi hitnu i kaze kad upale rotirke sa im je zapovjed kas do daske jer je zivot u pitanju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare