To je to što me zanima!

Policajcima prijeti do 10 godina zatvora: Mlatili su migrante

Kako je izvijestilo Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, provode se izvidi zbog sumnje da su policajci počinili kazneno djelo mučenja i drugog okrutnog, neljudskog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, povodom saznanja o snimci koja je objavljena u emisiji RTL "Potraga", zatražilo provođenje izvida zbog naznaka sumnje na kazneno djelo iz članka 104. Kaznenog zakona, poručili su iz Županijskog državnog odvjetništva za Jutarnji list. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Radi se o kaznenom djelu mučenja i drugog okrutnog, neljudskog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjava. U tom članku zakona stoji da "Službena osoba ili osoba koja na poticaj ili s izričitim ili prešutnim pristankom službene osobe ili druge osobe koja djeluje u svojstvu službene osobe prouzroči drugome tešku tjelesnu ili duševnu bol ili patnju da bi od njega ili druge osobe dobila obavijest ili priznanje, ili da bi ga kaznila za djelo što ga je počinio ili je osumnjičen da ga je počinio on ili neka druga osoba, ili da bi se on ili druga osoba zastrašila ili da bi se na njega ili drugu osobu izvršio pritisak, ili zbog bilo kojeg razloga utemeljenog na bilo kojem obliku diskriminacije, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina". 

KOMENTIRAO HRGIN POST Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo: 'Nespretno sam to napisao, ne odobravam nasilje'

Kad je riječ o disciplinskoj odgovornosti, Jutarnji neslužbeno doznaje da bi se moglo raditi o nesavjesnom obavljanju posla, prekomjernoj i nesrazmjernoj uporabi sile i ponižavanju dostojanstva čovjeka prema kojem postupaju. 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • 17.10.2021.

    Gospođi Mirjani Hrgi skidam kapu do poda. I onom gospodinu ravnatelju Zavoda. Jedino mi je žao što se, očito zbog karijere, išao posipavati pepelom. Ova zemlja neće naprijed sve dok je na snazi tzv. "politička korektnost".

  • 17.10.2021.

    Sjetimo se Domovinskog rata i koliko smo bili nesretni kada je svjetska politika najelementarniji primjer genocida krstila nazivom "etničko čišćenje". Sve ne bi li umirila svoju savjest što ništa ne čini. I to nije bilo dovoljno nego su onda one koji su se borili protiv genocida slali na sud za ratne zločine. Sada se povijest ponavlja. Sada su osobe koje krše pravni poredak neke države proglašene "migrantima", a ljudima koji štite pravni poredak se prijeti sudom i zatvorom. Opet ne bi li netko umirio svoju savjest.

  • antonija91 13.10.2021.

    udariš ga po nogama a on ima modricu na leđima nevjerojatno

Komentiraj...
Vidi sve komentare