To je to što me zanima!

Policija istražuje požar u ruskoj pravoslavnoj crkvi u Parizu

Francuska policija je pokrenula istragu o uzroku požara koji je poharao malenu rusku pravoslavnu crkvu u središtu Pariza na uskrsnu nedjelju, priopćila je u utorak pariška vatrogasna služba. U požaru nema stradalih
Vidi originalni članak

Francuska policija je pokrenula istragu o uzroku požara koji je poharao malenu rusku pravoslavnu crkvu u središtu Pariza na uskrsnu nedjelju, priopćila je u utorak pariška vatrogasna služba.

Oko 60 vatrogasaca je u nedjelju bilo upućeno u 15. pariški okrug kako bi ugasili požar u crkvi Saint-Seraphin-de-Sarov.

NEMA OZLIJEĐENIH VIDEO Kozari putevi: 'Probudio me snažan vrisak, gorjela je susjedova kuća. Svi su istrčali'

Crkva je teško oštećena, no nema žrtava.

Stručnjaci nastoje otkriti da li se radi o nesreći ili podmetnutom požaru.

NA TERENU SVE VATROGASNE SNAGE Požar na Živogošću: 'Trudimo se da se ne raširi prema kućama, ali nam bura otežava situaciju'

- Šteta je značajna. Oltarni pokrov i ikona Krista su netaknuti. Gotovo sve ostalo je spaljeno - objavila je crkva na svojoj Facebook stranici.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, u Francuskoj je nekoliko institucija povezanih s Rusijom, uključujući Centar za rusku umjetnost u Parizu, bilo napadnuto i vandalizirano.

VIDEO: GORI NEPRISTUPAČAN TEREN Požari na makarskom području još su aktivni: Bura sve otežava

Ruska kuća znanosti i kulture u središtu Pariza napadnuta je početkom ožujka molotovljevim koktelima te je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova zatražila od francuskih vlasti da osiguraju odgovarajuću zaštitu ruskih službenih predstavništava.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Majkl75 20.04.2022.

    Sramota da pale crkve

  • Usora1 19.04.2022.

    samozapalila se garant............

Komentiraj...
Vidi sve komentare