News

Komentari 23

Požar na Živogošću: 'Trudimo se da se ne raširi prema kućama, ali nam bura otežava situaciju'

Požar na Živogošću: 'Trudimo se da se ne raširi prema kućama, ali nam bura otežava situaciju'

Zapovjednik JVP-a Makarska Mario Čović rekao je da u pomoć stižu i vatrogasne snage s omiškog i imotskog područja. Orkanska bura otežava gašenje

Na Živogošću, na nepristupačnom području na putu prema Biokovu, izbio je oko 18.30 požar. Orkanska bura otežava gašenje.

Gore šuma i makija, a na terenu je preko 30 vatrogasaca i 15-ak vozila, javlja Dalmacija danas. 

- Požar se i dalje širi uzbrdo. Vatrogasci se trude da se ne raširi prema kućama, ali bura nam otežava situaciju - rekao je apovjednik JVP-a Makarska Mario Čović. U pomoć im stižu i vatrogasne snage s omiškog i imotskog područja. 

Gašenje otežavaju jaki udari vjetra koji dosežu i do 126 km na sat, koliko je najviše izmjereno na tom području u poslijepodnevnim satima.

- Pokušavamo okružiti požar, a nastojat ćemo ga staviti pod kontrolu do noći - rekao je zapovjednik za Hinu.

- Strahujemo da nam vatra s planine ne dovede u opasnost stambene objekte ako ne uspijemo zaustaviti intenzivno širenje. Kako se radi o nepristupačnom terenu pristup vatrogasnim vozilima nije moguć pa vatru gasimo razvlačeći cijevi i postavljanjem dodatnih pumpi - dodao je.

Gašenje požara i dalje ometa olujni vjetar, a ujutro će, ako vremenske prilike to dopuste, u pomoć biti pozvane i zračne snage.

Najčitaniji članci