To je to što me zanima!

Istraga u tijeku: Šef Orco grupe razgovarao je s policajcima

Jean-Francoisa Otta, šefa Orco grupe, ispitivali su o gospodarskom kriminalu. Ott je u ponedjeljak rekao kako više ne želi razgovarati s Fondom za privatizaciju
Vidi originalni članak

Splitska policija istražuje slučaj gospodarskog kriminala po nalogu splitskog županijskog državnog odvjetništva. Vezano za tu istragu su u utorak htjeli razgovarati i sa Jean-Francoisom Ottom, vlasnikom Orco Property Groupa, inače većinskim vlasnikom hotelske tvrtke Sunčani Hvar. Ott je pristao razgovarati s policajcima, ali je u utorak  cijeli dan proveo čekajući u hotelu Esplanade u Zagrebu. Splitski policajci stigli su u Zagreb i ispitivali ga o gospodarskom kriminalu, potvrdili su iz policije.

U ponedjeljak je, pak, zasjedala Glavna skupština Sunčanog Hvara. Jean-Francois Ott na njoj je rekao da više ne želi razgovarati s Fondom za privatizaciju.

U rujnu je Hrvatski fond za privatizaciju jednostrano raskinuo ugovor s Orco grupom. Nisu se slagali u nizu pitanja, a u fondu su tvrdili da je ta grupa svojim potezima ugrozila poslovanje Sunčanog Hvara.

Inače, privatizacija Sunčanog Hvara već je dugo pod istragom. Do sada je Uskok pregledavao poslovne knjige najveće hvarske hotelske kompanije, ali nikada nisu otkrili nikakve nezakonitosti.

Orco grupa: Mediji žele ocrniti naše ime

Orco grupa reagirala je na medijske navode o privođenju Jean-Francoisa Otta te su naveli kako Ott nije osumnjičen u ni jednoj od istraga, ali je razgovarao s policijom kao svjedok. Dogovorio se s policijom da će opet razgovarati s njima 18. siječnja kada ponovno dođe u Zagreb. U priopćenju su naveli kako su mediji prenijeli informaciju o uhićenju Otta samo kako bi ocrnili njegovo ime i ime Orco grupe. Naglasili su kako je Ott inače cijenjeni biznismen iz Francuske. Ističu da žele zaštititi ime Orco grupe, koje se u Hrvatskoj spominje samo u negativnom smislu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • samobor 05.01.2011.

    ma baš krasno,sve smo prodali Europskim kriminalcima i sad se čudimo a gdje su gospoda koja su potpisivali ugovore,Inin i Molov ugovor povjerenstvo čita već 6mj i ništa nisu našli ili su nepismeni ili nemaju pojma najbolji je ovaj večeras na dnevniku,čita sve kaj treba reći,a optužuje menađment,koji crni menađment,sve same lopine ikaj mi imamo od svega toga, banda ode u remetinec,lijepo na naš račun smršavi,nakon 2mj sa smiješkom izađu van i kaj se desi,ništ zadovolji se rulja,da vidi kak su nedodirljivi a žepovi im ostaju puni krasna smo zemlja,ali...

  • JerkoKC 05.01.2011.

    Treba USKOK ispitati tko jr dao na korištenje jedan lijepi restoran na plaži u Milni na Braču.Dan mu je na koncesiju s time da restoran radi,međutim dotični Karabogdan,ga je koristio za svoje ljetovalište zatvorenog tipa.

  • kozaribok 05.01.2011.

    Sve to treba poništit a odgovorne strpat u zatvor i s jedne i s druge strane,jer oni su klasični prevaranti koji su to uz pomoć naših uvlakača kupili za sitniš,doveli do stečaja,a sad bi nekretnine masno prodali,vrhunski zaradili i smijali se.Bez brige to im u Francuskoj nebi palo napamet raditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare