To je to što me zanima!

Policija je uhitila Musharrafa, umjesto na izbore ide na sud

Musharraf je optužen je za veleizdaju, proglašavanje izvanrednog stanja 2007. god., kada je sucima naredio kućni pritvor i ubojstva bivše premijerke Benazir Bhutto
Vidi originalni članak

Policija je uhitila bivšeg pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa u petak rano ujutro. Samo dan ranije sud je izdao nalog za uhićenje zato što je 2007. godine naredio kućni pritvor sudaca i opozvao Ustav u Pakistanu. 

Njegov odvjetnik Qamar Afzal rekao je kako se Musharraf sam pojavio pred lokalnim sucem u Islamabadu i službeno se predao. 

U trenutku izricanja naloga Musharraf  je bio u sudnici. Iako mu jamčevina nije bila odobrena, pobjegao je sa suda u pratnji tjelesnog čuvara. Nije jasno zašto ga policija nije odmah uhitila. 

U kućnom pritvoru provest će najmanje dva dana. Musharraf, koji je vladao Pakistanom od 1998. do 2008. godine, optužen je i za veleizdaju, proglašavanje izvanrednog stanja 2007. godine i ubojstva bivše premijerke Benazir Bhutto.

Musharraf odbacuje sve optužbe, piše The Australian. Prošli mjesec vratio se u Pakistan iz četverogodišnjeg egzila kako bi sudjelovao na parlamentarnim izborima 11. svibnja tvrdeći da želi spasiti zemlju od kronične nesigurnosti i gospodarske krize.

Državno izborno povjerenstvo odbacilo je njegov zahtjev da se kandidira na izborima.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Hasenfefer 19.04.2013.

    pa dobro kaj ovi na[i pajKANI su iygubili od gradona;elnika adresu___-_ ;ekajte kad KUMOVI krenu na njega BU se Vam se sam javil

  • salaso 19.04.2013.

    Američki igrač...samo ovu zadnju igru ne razumijem baš...

  • CptNemo 19.04.2013.

    po koji put su njega skleptali, ovaj ima više života nego mačka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare