To je to što me zanima!

Policija: Mržnja nije bila motiv mlaćenja američkih vojnika

Dvojicu hrvatskih državljana sumnjiči se da su krajem listopada u zadarskom noćnom klubu pretukli dvojicu Amerikanaca. Protiv njih podnesen je Optužni prijedlog...
Vidi originalni članak

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka i 33-godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira. 

Također, do sada provedenim istraživanjem, nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je mržnja motiv počinjena djela - priopćila je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Riječ je o dvojici napadača na dva američka gay vojnika u Zadarskom klubu Opera  20. listopada oko tri ujutro. Momci su na plesnom podiju "twerkali", izazovno plesali mrdajući pozadinama, a onda jedva izvukli živu glavu u batinama koje su uslijedile. Stariji napadač tada je bio "voditelj objekta" kluba Opere, a mlađi se zaletio tući  gejeve odmah nakon njega. 

POLICIJA ZAVRŠILA KRIM OBRADU Gay-vojnike tukao je voditelj kluba 'Opera' - dobio je otkaz!

Ostaje nejasno kako to nije zločin iz mržnje, ako je povod napada bio ples homoseksualaca.

- U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije - kažu u policiji te dodaju da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 158

  • salkomalo 22.12.2019.

    Oprostite gospon novinar ali zar nije svako premlačivanje bilo koga potaknuto "MRŽNJOM" ili me želite uvjerit da mene kad netko premlati a slučajno sam bijel i hetero me malti iz ljubavi i dobrote ali kad nekoga druge boje kože ili spolne orjentacije naplati onda je to iz mržnje i netolerancije?

  • tutek! 22.12.2019.

    Nakon takvog tverkanja ja bih za sva vremena prekrižio taj klub. Prvo bi se dobro izbljuvao na takav prizor a kad bih uspio doći k sebi otišao bih što dalje da to što prije zaboravim. Jer neke scene normalan čovjek ne želi gledati, za to pistoje posebni gay klubovi u koje mi hetero ionako ne zalazimo. Zar onda ne bi bilo za očekivati i da se gayevi suzdrže od takvog paradiranja u sredini gdje to nikako nije poželjno?

  • neprimjereni 21.12.2019.

    Ma dobro su učinili, multi kulti đir govori da triba poštova tuđu kulturu, a našu???

Komentiraj...
Vidi sve komentare