To je to što me zanima!

Policija mu nije htjela vratiti novac čiji se vlasnik nije javio

Građanin je našao novac i predao ga policiji. Vlasnik novca im se godinu dana nije javio pa se nalaznik vratio po novac jer mu zakonom onda pripada. Nije ga dobio...
Vidi originalni članak

Prije godinu i dva mjeseca nađem novac na cesti bez tragova čiji bi mogao biti. Predam ga policiji i danas odem da ga preuzmem jer se vlasnik nije javio. Na policiji mi kažu da novac ne mogu dobiti jer se smatra blagom i po tome pripada Republici Hrvatskoj. Ono što znam da me je policijska službenica koja je radila zapisnik o nađenoj stvari upoznala s mojim pravima. Dakle, 10% nagrade ukoliko se vlasnik javi ili cijeli iznos nakon godine ako se vlasnik ne pojavi. Sada me tjeraju da pokrenem sudski postupak i protiv policije. Molim Vladu Republike da mi odgovori. Hvala lipa, napisao je na Facebook stranici Vlade nalaznik.

Prema zakonu o vlasništvu njemu zaista pripada deset posto od prometne vrijednosti pronađene stvari, ali i ako se vlasnik stvari ne javi u roku od godine dana tada se nađena stvar predaje u posjed nalazniku. Vlada je nalazniku odgovorila neka se javi Službi za unutarnju kontrolu MUP-a. 

Idi na 24sata

Komentari 119

  • mikakurajber 25.11.2012.

    ja stvrnoooo nemogu da vjerujem da se ovo dogadj u nasoj... policiji sad bi posteni nlaznik trebao da tuzi sve redom,,,pa nek onda seljudi pitaju dali je bolje predat nadjeno i pomoc osobi u nevolji ili odah u djep i po trgovinama da se malo potrosi,,,,to sto je nadjeno,,,pomozi boze....

  • MelitaBozic 22.11.2012.

    zakon kod nas za novac ne vazi,hahahahahahah

  • rachelgreen 19.11.2012.

    Ja inače radim u banci i rijetko, gotovo nikada nitko nije vratio novce, ako smo greškom isplatili više (jedino, ako smo ga putem dokumenata i video nadzora pronašli i zvali da vrati).

Komentiraj...
Vidi sve komentare