Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
119 komentara

Policija mu nije htjela vratiti novac čiji se vlasnik nije javio

Građanin je našao novac i predao ga policiji. Vlasnik novca im se godinu dana nije javio pa se nalaznik vratio po novac jer mu zakonom onda pripada. Nije ga dobio...

facebook
Foto: facebook
119 komentara

Prije godinu i dva mjeseca nađem novac na cesti bez tragova čiji bi mogao biti. Predam ga policiji i danas odem da ga preuzmem jer se vlasnik nije javio. Na policiji mi kažu da novac ne mogu dobiti jer se smatra blagom i po tome pripada Republici Hrvatskoj. Ono što znam da me je policijska službenica koja je radila zapisnik o nađenoj stvari upoznala s mojim pravima. Dakle, 10% nagrade ukoliko se vlasnik javi ili cijeli iznos nakon godine ako se vlasnik ne pojavi. Sada me tjeraju da pokrenem sudski postupak i protiv policije. Molim Vladu Republike da mi odgovori. Hvala lipa, napisao je na Facebook stranici Vlade nalaznik.

Prema zakonu o vlasništvu njemu zaista pripada deset posto od prometne vrijednosti pronađene stvari, ali i ako se vlasnik stvari ne javi u roku od godine dana tada se nađena stvar predaje u posjed nalazniku. Vlada je nalazniku odgovorila neka se javi Službi za unutarnju kontrolu MUP-a. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message