To je to što me zanima!

Policija na području Gline i Topuskog spriječila krijumčarenje 125 migranata

Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom
Vidi originalni članak

Sisačko-moslavački policajci zaduženi za sprječavanje nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta u tri su odvojena slučaja na području Topuskog i Gline spriječili krijumčarenje ukupno 125 migranata.

Kombi bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka u kojem se nalazilo 48 stranih državljana a kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin zaustavljen je u utorak, 3. listopada u jutarnjim satima na području Topuskog, 

Sljedećeg dana, također ujutro na području Topuskog zaustavljen je i kombi slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji slovenski državljanin, a u kombiju su se nalazila 32 strana državljana. 

ŠVERCERI UHIĆENI Policija na području Topuskog i Gline u zadnja 2 dana spriječila krijumčarenje 69 migranata

Potom je u četvrtak, 5. listopada, u noćnim satima na glinskom području, zaustavljen 52-godišnji hrvatski državljanin koji je u kombiju zagrebačkih registracija prevozio 45 stranih državljana, izvijestila je policija.

Za osumnjičene je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su iz koristoljublja, u zamjenu za dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare