To je to što me zanima!

Policija našla nasilnika koji je tukao pse: 'Ide na ispitivanje'

U srijedu se po društvenim mrežama proširila snimka muškarca koji je divljački mlatio svoje pse. Prijavljen je policiji, a lovačko društvo čiji je član najavilo je izbacivanje iz društva
Vidi originalni članak

U večernjim satima je u sinjsku policijsku postaju priveden Božo O. zbog sumnje da je počinio kazneno djelo mučenja životinja. Policija je potvrdila da muškarca odvode na ispitivanje. 

Video snimka starijeg muškarca, odjevenog u lovačku opremu, kako zlostavlja svoje pse proširila se društvenim mrežama, izazvala zgražanje te reakciju policije i tužiteljstva. Na snimci koja traje nešto više od četiri minute te se odvija u mjestu Postinje Donje na području Muća, vidi se muškarac koji doslovno cipelari nesretnog psa koji se pokušava sakriti ispod - auta.

NASILJE NAD ŽIVOTINJAMA Lovačko društvo: 'Naš član je mlatio pse. Isključit ćemo ga...'

Čini se da je bio iznerviran jer su psi nešto izgrizli u prtljažniku opel vectre s kojom ih je dovezao. Pa se iskaljivao prvo nekakvom šibom, a potom udarajući čizmom najbližeg psa. Na kraju su sve životinje poslušno ponovno ušle u vozilo vlasnika...

Zbog videa su brojni korisnici Facebooka i udruge za zaštitu životinja upozorili na nasilje nad životinjama. Muškarac je prijavljen i policiji. Kako piše Dalmatinski portal, muškarac na snimci je i član Lovačkog društva Muć, a predsjednik društva Ilija Veić, rekao je kako će njihov član biti izbačen iz društva. 

To je, naime, jedino što mogu napraviti prema Statutu društva, no Veić je žestoko osudio nasilje. 

- Lovac sam 40 godina, uvijek imam pse, oni su meni dio obitelji - rekao je za Dalmatinski portal. 

Idi na 24sata

Komentari 144

  • DorisGajski_1 23.11.2018.

    ** Admin ** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • maristra9 22.11.2018.

    Pogledao sam snimku i zgrozio se, ne vjerujući da ima tako okrutnih ljudi koji mogu zločinački mlatiti svoje pse i još psuje i proklinje, kao da katolik nije. Velim, da sam kojim slučajem očevicem bio, sigurno bi zaštitio te jadne pse. E, da. Publika se ponašala bez osjećajno i kukavički.

  • user_465034 22.11.2018.

    A stan reg, tko ne voli životinje ne voli ni ljude. Ovakvo zvjerstvo treba maksimalno osuditi i to na dugogodišnju kaznu zatvora pa da zapamti za vrijeme vjekova + astronmsko visoku novčanu kaznu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare