To je to što me zanima!

Strahota! Brutalno je cipelario vojnika koji je umro u bolnici, a nisu ga prijavili za ubojstvo?!

Policija je objavila da 20-godišnjeg mladića sumnjiče za kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti“ za što je kazna zatvora od tri do 15 godina. Nasmrt je pretukao prijatelja u Požegi
Vidi originalni članak

Vojnik Jakov Bočkaj (21), kojeg je u subotu brutalno pretukao godinu dana mlađi prijatelj i ostavio ga u nesvijesti na parkiralištu, preminuo je u nedjelju ujutro, potvrdio nam je ravnatelj požeške bolnice Ivan Vukoja.

Mladog vojnika u teškom stanju pronašli su na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi. Kako smo doznali, u bolnicu je doveden u izrazito teškom stanju. Preminuo je u 9.20 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: PRIVOĐENJE MLADIĆA KOJI JE NASMRT PRETUKAO VOJNIKA

BIO JE U JAKO TEŠKOM STANJU Umro je mladi hrvatski vojnik kojeg je u Požegi prebio njegov prijatelj i ostavio na parkingu

Tri do 15 godina zatvora

Kako piše Požega.eu, pretukao ga je prijatelj s kojim je igrao u istom klubu.

Navodno su zajedno odrasli i kako su rekli šokirani mještani, bili su neradzvojni. Mladić je brutalno prebio prijatelja što su snimile i nadzorne kamere te se kasnije vratio na mjesto zločina i policiji glumio da želi pomoći.

UMRO JE U BOLNICI Mladog vojnika u Požegi prebio prijatelj, mještani su u šoku: Pa njih dvojica su bili nerazdvojni!

Policiji glumio da želi pomoći

A onda su pregledali kamere i shvatili da je 'pomagač' zapravo napadač.

Iako ga je brutalno cipelario što su navodno snimile i kamere, policija nije mladića prijavila za ubojstvo, već za kazneno djelo 'Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti'. Za to djelo predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina.

Nisu ga prijavili za ubojstvo

Policija je objavila za što tereti napadača.

- Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti“. Naime, osumnjičeni je u subotu 15. travnja 2023. oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave. Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. travnja u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku - objavila je policija.

Banožić i Hranj izrazili sućut

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj u nedjelju 16. travnja 2023. izrazili su sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja.

"Poštovana obitelji Bočkaj, prijatelji, poznanici i kolege našeg Jakova, u svoje osobno te ime cijelog Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, upućujem najdublje izraze sućuti povodom smrti vašeg i našeg Jakova. Tragično prekinut život ovog mladog hrvatskog vojnika nenadoknadiv je gubitak za cijelu Hrvatsku vojsku i u ovim trenucima dijelimo s vama svu tugu i bol zbog ovog teškog gubitka. Jakov je bio jedan od onih hrabrih mladića koji su svoj put odlučili graditi upravo u Hrvatskoj vojsci i zbog svega što je za nju činio, neizmjerno mu hvala. Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio. Počivao u miru", stoji u tekstu brzojava sućuti ministra Banožića. Načelnik Glavnog stožer OS RH admiral Robart Hranj također je izrazio sućut obitelji i prijateljima pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja povodom njegove tragične smrti.

Idi na 24sata

Komentari 182

  • gnojna družina 18.04.2023.

    Nanio mu teske ozljede koje su rezultirale smrcu ali nije dobio prijavu za ubojstvo.nase pravosude je lakardija pokazuje se iz dana u dan, sto se ceka sa izmjenom tih smjesnih zakona iz 45'??

  • bekica 17.04.2023.

    To je ubojstvo i to brutalno. 20 god. min.

  • mudro_slovo 17.04.2023.

    Nadao sam se da će preživjeti, a ne pozdraviti se sa svijetom na Trgu Svetog Trojstva. NE, ovo nije i ne smije biti kvalificirano kao kazneno djelo "teških ozljeda sa smrtnom posljedicom". Tolika silina, cipelarenje do nesvjesti da čovjeku organi ne rade, a povrh toga laganje da ga nije prebio i ostavio ležati i sama ta ravnodušnost koju je pokazao u prvom susretu s policijom na ulici, i sad neutemeljena obrana pred sucem istrage, govore da je ovo zapravo ubojstvo. Minimalno 13 godina. Kako se dečko vojnik posvetio hrvatskoj vojsci, tako i ubojica se treba posvetiti sebi u zatvoru. Suci, uzmite za primjer prošlogodišnji slučaj hrvatskog rukometaša ubijenog u tučnjavi u Makedoniji. Požega, dignite se na noge! Vaš glas je sad bitan i presudan, ako treba svaki tjedan ga dignite dok traje istražni zatvor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare