To je to što me zanima!

Policija objavila: Vozač kamiona iz BiH bio je na mobitelu kad je udario u auto, poginulo je dijete

Vozača kamiona se sumnjiči da je izazvao prometnu nesreću jer je tijekom vožnje koristio mobilni telefon i na taj način umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom
Vidi originalni članak

Policijski službenici Policijske postaje Otočac i Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sumnjiči ga se da je 6. rujna 2021. godine u 15,28 sati na autocesti A-1 u blizini mjesta Brinje izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 10-godišnje dijete u osobnom automobilu poljskih registarskih oznaka, dok je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a dvoje je putnika lakše ozlijeđeno.

KAMION SE ZABIO U AUTO VIDEO Detalji strave kod Brinja: Dijete (11) poginulo na mjestu, uhitili vozača kamiona iz BiH

Vozač kamiona osumnjičen je da je prometnu nesreću izazvao tako što je upravljao teretnim vozilom u smjeru Zagreba te je na 117. kilometru autoceste upotrebljavao mobilni telefon za vrijeme vožnje i na taj način umanjio sebi mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom prilikom čega je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja ispred zaustavljenog automobila poljskih nacionalnih oznaka udario u njega, a kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnji poljski državljanin, koji je zbog za sada neutvrđenog razloga bio zaustavljen u krajnjoj desnoj voznoj traci autoceste.



Vozač kamiona je priveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

DIJETE POGINULO U NESREĆI Novi detalj tragedije kod Brinja: Poljaci su stajali na autocesti prije stravičnog naleta kamiona

Podsjetimo, nesreća se dogodila u ponedjeljak kada je vozač kamiona iz BiH naletio na obitelj u automobilu poljskih registarskih oznaka. Nakon silovitog udara kamion se "nasukao" na zadnji kraj automobila i uz zaštitnu ogradu ga gurao više od 150 metara. U trenucima užasnog naleta autocestom su letjeli dijelovi vozila, a iz osobnog automobila osobne stvari, dječja odjeća, lopta se otkotrljala na drugu stranu autoceste, autosjedalica je odletjela izvan zaštitne ograde.

Vozač automobila teško je ozlijeđen, dok su 40-godišnjakinja i 3-godišnje dijete, također putnici iz osobnog automobila lakše ozlijeđeni.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • kritičar1 08.09.2021.

    kazne nisu premale,najbolje da za svaki prekršaj moraš vaditi kredit.problem su idioti za volanom kojem nijedna kazna nije prevelika.za profesionalce uvesti nultu stopu tolerancije za sve prekršaje koje možeš spriječiti,brzina,mobitel,alkohol...

  • EmillePalka 08.09.2021.

    Treba uvesti pravilo da vizac mibilni telefon smije drzati iskljucivo u prtljazniku. Nema druge.

  • Ketyy_1 08.09.2021.

    Pouka svima, tko petlja po mobitelu dok vozi. Rijetko, koji vozac kamiona nije na mobitelu, cast iznimkama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare