To je to što me zanima!

Policija privela muškarca koji je prijetio novinarima jer su pustili pjesmu Vinka Coce na radiju

'Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijela radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Ne šalim se', dio je prijetnji koje je primila redakcija
Vidi originalni članak

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je HND-u da je protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina podignuta kaznena prijava zbog prijetnji upućenih zaposlenicima Radio Rijeke. 

22- godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i predan pritvorskom nadzorniku, izvjesila je PU primorsko goranska u odgovoru na upit HND-a.

Podsjetimo, novinari Radio Rijeke doživjeli su salvu uvreda i prijetnji nakon što je u programu Radio Rijeke puštena pjesma Vinka Coce "Kada umren umotan u bilo", popularna među navijačima HNK Hajduk. Na udaru se osobito našla glazbena urednica koja je pjesmu pustila u eter. HND joj je pružio punu podršku.

UZNEMIRUJUĆE PRIJETNJE Na Radio Rijeka pustili pjesmu Vinka Coce, došla im poruka: 'Još jedanput i letite u zrak!'

- Čujem li još jednu, samo jednu tovarsku pjesmu koja mi se ne sviđa (da pjeva o maslini, kamenu ii da veliča Dalmaciju), na*ebat ćete. I to gadno. Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijela radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Ne šalim se, ovo je otvorena prijetnja. Pamet u glavu - dio je uznemirujućeg pisma i otvorene prijetnje novinarima Radija Rijeke.

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije je osudilo prijetnje, ali i ponašanje voditelja emisije Radio Rijeke „Tužibaba“, Jose Krmpotića, koji u programu uživo, umjesto da od izljeva bijesa i uvreda obrani prozvanu kolegicu koja je pustila pjesmu, on je podilazio masi, te ju je uz ostalo dodatno omalovažavao. HND smatra da nema opravdanja za ovakve sramotne uvrede i neprihvatljive prijetnje bez obzira na to je li netko puštanje ove pjesme, posebice navijači HNK Rijeke, shvatio kao svojevrsnu provokaciju. Ponavljamo, HR Radio Rijeka dio je mreže HRT-a kojeg plaćaju svi građani RH.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • sitnozubi 31.03.2021.

    iz Rijeke Istre u dva navrata ciljano isterali Hrvate i naselili united colors of balkan i od tamo nikad niš dobrog al crvena petokraka jim draga ipak je to simbol pod kojim se ruši...

  • 31.03.2021.

    Poklonite mu CD od Elia Piska i to je to

  • saka jada 31.03.2021.

    Ime i prezime ovog hrvatskog drzavljanina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare