News

Komentari 255

Na Radio Rijeka pustili pjesmu Vinka Coce, došla im poruka: 'Još jedanput i letite u zrak!'

Na Radio Rijeka pustili pjesmu Vinka Coce, došla im poruka: 'Još jedanput i letite u zrak!'

U četvrtak je glazbena urednica Radija Rijeke u eter pustila pjesmu 'Kada umrem umotan u bilo', neslužbenu Hajdukovu himnu. Jedno od pisma koje je stiglo na adresu redakcije sadrži ozbiljne prijetnje

Ovo je dio pisma koje su primili moji dragi kolege i kolegice na Radio Rijeci. Ja uopće ne znam sto se uz ovo može napisati. Osim podrška i sva pomoć koju mogu pružiti, napisala je Maja Sever, novinarka HRT-a i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, o slučaju iz Rijeke.

'Još jednom da čujem o maslini, svi letite u zrak'

U četvrtak je glazbena urednica HRT-ovog Radija Rijeke u eter pustila pjesmu Vinka Coce 'Kada umrem umotan u bilo'.

Pjesma koja je jedna od neslužbenih himni Hajduka, naljutila je mnoge. Ljutnja legitimna ljudska redakcija, neslaganje s izborom pjesme također, no ono što su doživjeli kolege s Radija Rijeke, nema veze s normalnim.

- Čujem li još jednu, samo jednu tovarsku pjesmu koja mi se ne sviđa (da pjeva o maslini, kamenu ii da veliča Dalmaciju), na*ebat ćete. I to gadno. Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijela radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Ne šalim se, ovo je otvorena prijetnja. Pamet u glavu - dio je uznemirujućeg pisma i otvorene prijetnje novinarima Radija Rijeke.

Nije pomogla ni isprika Jose Krmpotića, voditelja emisije Tužibaba.

- Jedna puštena pjesma donijela je toliko mailova koliko ih nismo dobili ni u najboljim danima. Potpuni promašaj u našem programu, nažalost. Znam da vam ni naše isprike neće puno značiti, odabrala je pogrešnog Cocu i mi smo stali tu da nas popljujete koliko želite, nekad čovjek greške mora priznati - rekao je Krmpotić u eter. 

Najčitaniji članci