News

Komentari 63

Policija privela muškarca koji je prijetio novinarima jer su pustili pjesmu Vinka Coce na radiju

Policija privela muškarca koji je prijetio novinarima jer su pustili pjesmu Vinka Coce na radiju

'Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijela radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Ne šalim se', dio je prijetnji koje je primila redakcija

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je HND-u da je protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina podignuta kaznena prijava zbog prijetnji upućenih zaposlenicima Radio Rijeke. 

22- godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i predan pritvorskom nadzorniku, izvjesila je PU primorsko goranska u odgovoru na upit HND-a.

Podsjetimo, novinari Radio Rijeke doživjeli su salvu uvreda i prijetnji nakon što je u programu Radio Rijeke puštena pjesma Vinka Coce "Kada umren umotan u bilo", popularna među navijačima HNK Hajduk. Na udaru se osobito našla glazbena urednica koja je pjesmu pustila u eter. HND joj je pružio punu podršku.

- Čujem li još jednu, samo jednu tovarsku pjesmu koja mi se ne sviđa (da pjeva o maslini, kamenu ii da veliča Dalmaciju), na*ebat ćete. I to gadno. Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijela radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Ne šalim se, ovo je otvorena prijetnja. Pamet u glavu - dio je uznemirujućeg pisma i otvorene prijetnje novinarima Radija Rijeke.

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije je osudilo prijetnje, ali i ponašanje voditelja emisije Radio Rijeke „Tužibaba“, Jose Krmpotića, koji u programu uživo, umjesto da od izljeva bijesa i uvreda obrani prozvanu kolegicu koja je pustila pjesmu, on je podilazio masi, te ju je uz ostalo dodatno omalovažavao. HND smatra da nema opravdanja za ovakve sramotne uvrede i neprihvatljive prijetnje bez obzira na to je li netko puštanje ove pjesme, posebice navijači HNK Rijeke, shvatio kao svojevrsnu provokaciju. Ponavljamo, HR Radio Rijeka dio je mreže HRT-a kojeg plaćaju svi građani RH.

Najčitaniji članci