To je to što me zanima!

Policija rastjerala prosvjednike: Razbijali zgradu vlade u Tirani

Tisuće demonstranata okupilo se usred dana u središtu Tirane, odazvavši se na poziv oporbe koja traži odlazak s vlasti premijera Edija Rame, na vlasti od 2013.. Optužuju ga za korupciju
Vidi originalni članak

Albanska policija upotrijebila je suzavac i vodene topove da bi rastjerala prosvjednike koji su u subotu, u sklopu prosvjeda organiziranih protiv albanskog premijera, u Tirani pokušali probiti policijski kordon te su zauzeli trg ispred sjedišta vlade, izvijestio je AFP. 

Tisuće demonstranata okupilo se usred dana u središtu Tirane, odazvavši se na poziv oporbe koja traži odlazak s vlasti premijera Edija Rame, na vlasti od 2013.. Optužuju ga za korupciju i veze s organiziranim kriminalom.  

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA S PROSVJEDA:

Grupa prosvjednika najprije je bacala dimne zavjese i kamenje prema zgradi vlade koju čuva velik broj policajaca. Pritom su izvikivali "Rama, odlazi!"

Potom su pokušali probiti policijski kordon ispred zgrade te su okupirali trg ispred vlade, a na zgradi je razbijeno nekoliko prozora. Desetak ih je uspjelo ući u zgradu i popeti se do prvoga kata. 

Dvojica policajaca su ozlijeđena i hospitalizirana a četvero prosvjednika primilo je liječničku pomoć zbog respiratornih problema, objavilo je ministarstvo zdravlja.

Socijalistička stranka Edija Rame (54) pobijedila je na parlamentarnim izborima u lipnju i tada osvojila drugi četverogodišnji mandat.

Albanija je članica NATO-a od 2009. i ove godine želi pokrenuti pristupne pregovore s Europskom unijom.

Rama optužuje oporbu da želi izazvati umjetnu krizu kako bi spriječila pokretanje tih pregovora.

S 2,9 milijuna stanovnika Albanije je jedna od najsiromašnijih država Europe, s mjesečnom prosječnom plaćom od 347 eura.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dahvaul 16.02.2019.

    Blago nama kaj zivimo u Hrvatskoj kaj nam je sve dobro i imamo politicare kaj nas vode u bolje sutra kad pogledam kak je okolo u Bosni,Srbiji sada i Albaniji kak su ljudi nezadovoljni i bune se

  • domoljub029 16.02.2019.

    Ne mogu vjerovati da u Albaniji ima korupcije !

Komentiraj...
Vidi sve komentare