Obavijesti

News

Komentari 5

Policija rastjerala prosvjednike: Razbijali zgradu vlade u Tirani

Policija rastjerala prosvjednike: Razbijali zgradu vlade u Tirani

Tisuće demonstranata okupilo se usred dana u središtu Tirane, odazvavši se na poziv oporbe koja traži odlazak s vlasti premijera Edija Rame, na vlasti od 2013.. Optužuju ga za korupciju

VIDEO

Albanska policija upotrijebila je suzavac i vodene topove da bi rastjerala prosvjednike koji su u subotu, u sklopu prosvjeda organiziranih protiv albanskog premijera, u Tirani pokušali probiti policijski kordon te su zauzeli trg ispred sjedišta vlade, izvijestio je AFP. 

Tisuće demonstranata okupilo se usred dana u središtu Tirane, odazvavši se na poziv oporbe koja traži odlazak s vlasti premijera Edija Rame, na vlasti od 2013.. Optužuju ga za korupciju i veze s organiziranim kriminalom.  

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA S PROSVJEDA:

Albanian protesters try to break into government building Police surrounds supporters of the opposition party protesting in front of a government building that houses the office of Prime Minister Edi Rama in Tirana Supporters of the opposition party protest in front of a government building that houses the office of Prime Minister Edi Rama in Tirana
25
| Foto: Florion Goga/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Grupa prosvjednika najprije je bacala dimne zavjese i kamenje prema zgradi vlade koju čuva velik broj policajaca. Pritom su izvikivali "Rama, odlazi!"

Potom su pokušali probiti policijski kordon ispred zgrade te su okupirali trg ispred vlade, a na zgradi je razbijeno nekoliko prozora. Desetak ih je uspjelo ući u zgradu i popeti se do prvoga kata. 

Supporters of the opposition party protest in front of a government building that houses the office of Prime Minister Edi Rama in Tirana

Dvojica policajaca su ozlijeđena i hospitalizirana a četvero prosvjednika primilo je liječničku pomoć zbog respiratornih problema, objavilo je ministarstvo zdravlja.

Socijalistička stranka Edija Rame (54) pobijedila je na parlamentarnim izborima u lipnju i tada osvojila drugi četverogodišnji mandat.

Albanija je članica NATO-a od 2009. i ove godine želi pokrenuti pristupne pregovore s Europskom unijom.

Albanian protesters try to break into government building

Rama optužuje oporbu da želi izazvati umjetnu krizu kako bi spriječila pokretanje tih pregovora.

S 2,9 milijuna stanovnika Albanije je jedna od najsiromašnijih država Europe, s mjesečnom prosječnom plaćom od 347 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.