To je to što me zanima!

Policija tražila škole popis imena suicidalne djece!?

Neki ravnatelji škola sugestiju policije nisu baš dobro prihvatili, tvrdeći kako im ona sliči na 'otkucavanje' učenika i nisu policiji poslali imena
Vidi originalni članak

S obzirom na povećan broj pokušaja i samoubojstava kod maloljetnika, MUP preventivno želi pomoći u sprečavanju suicida kod školaraca. Policajci Odsjeka za maloljetničku delikvenciju nude pomoć ravnateljima i pedagozima u školama, te drugim ustanovama nadležnima za skrb i odgoj mladih.
- Policija je zatražila informacije o eventualnim postojećim subkulturnim skupinama, obiteljima ili pojedincima čiji stavovi i orijentacija upućuju na mogućnost autodestruktivnog ponašanja - pojasnili su u Ravnateljstvu policije.
Neki ravnatelji škola, međutim, ovu sugestiju policije nisu baš prihvatili, tvrdeći kako im ona sliči na “otkucavanje” učenika.
- Cilj nam je, kroz rano otkrivanje i intervenciju spriječiti bilo koji oblik autodestruktivnog ponašanja, od samoubojstava do bježanja od kuće - kažu u Ravnateljstvu. S akcijom policije upoznata su i pravobraniteljica za djecu te nadležna ministarstva. Lani se ubilo dvoje djece i 17 maloljetnika. Pokušalo se ubiti njih 6 do 14 godina starosti, te njih 38 starih od 15 do 18 godina.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • justicia 17.04.2008.

    Stvarno glupost! Znaci, ako je neko dijete malo povučenije i mirnije, ravnatelj ga prokaže i natovari mu policiju, socijalce i tko zna koje sve službe ne? Još ga i ostala djeca odbace ili uzmu na zub. Slažem se sa ostalima, treba zaposliti više psihologa i puno raditi sa djecom. ALI : Prvo treba u Lijepoj našoj stvoriti uvjete da pošteni građani i radnici počnu živjeti normalno a ne kopati po smeću i crkavati od gladi. Tada će biti manje suicida kako djece, tako i branitelja i svih ostalih.

  • kizo43 16.04.2008.

    a šta će da ih pohapsi kad dobije uvid.Svašta

  • Snow White 16.04.2008.

    ma kako tu policija moze pomoci? pa mislim gluposti! to dijete ili teenager ce se jos vise prepast, jos vise ce se udeprimirat jer ce postat javno da ima problema s depresijom (a danasnji svijet jos uvijek ismijava to), sama pomisao da ce policija bit upletena, itd.! kakve su to gluposti?? treba zaposlit vise psihologa i da ima vise psihijatara na usluzi u bolnicama a kakva policija?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare