To je to što me zanima!

Usred Zagreba: Priveli su 59 migranata i dvoje krijumčara

U Palmotićevoj ulici je kombi vozio 39-godišnjak, a u njemu je ilegalno prevozio 38 stranih državljana. Kod naplatnih kućica zaustavljen je drugi kombi u kojem je bilo 21 migrant, a vozio je 26-godišnjak...
Vidi originalni članak

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je za Vijesti.hr da su u samo zadnja dva dana u Zagrebu, u dva odvojena slučaja, privela 59 migranata i dva krijumčara. 

- Jutros oko 4.45 sati u Palmotićevoj ulici zaustavljeno kombi vozilo daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak, a u kojem je prevozio 38 stranih državljana, 39-godišnjak je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma, a kriminalističko istraživanje još traje - kazali su iz policije. 

PRODUŽILI IM PRITVOR Uskok optužio pet ljudi zbog prebacivanja migranata iz BiH

- Neki od migranata će biti saslušani na sudu kao svjedoci u kaznenom postupku protiv krijumčara. Jučer 16. listopada oko 1 sat na autocesti A3 u smjeru Zagreba kod naplatnih kućica Zagreb-istok zaustavljeno kombi vozilo ogulinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Srbije, dok je u tovarnom prostoru zatečena 21 osoba - istaknuli su. 

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma 26-godišnji državljanin Srbije predan je pritvorskom nadzorniku dok su strani državljani, njih 15 prepraćeni u PU vukovarsku srijemsku radi utvrđivanja mjesta nezakonitog ulaska u RH, dok ih je 6 smješteno u Prihvatni centar za strance u Ježevu - navodi policija. 

 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • LOSOS 4KG 18.10.2018.

    Trebalo bi otvoriti granice i pustiti migrante da sami odrede što žele i gdje žele ići. Prvo i osnovno nahraniti ih odmah, dati im higijenske uvjete na njihovom putu prateći ih popratnim sadržajima, omogućiti njihovoj djeci i majkama sve potrebito, organizirati im noćenja po hotelima u blizini njihovog puta, dati im dnevnice za troškove, itd. Ako oni noće po vikendicama i kućama iseljenika omogućiti im u takvim kućama potrebito. Kazniti vlasnike kuća u kojima se ne živi a imaju vlasnike i / ili su im vlasnici na radu u inozemstvu da u svakoj takvoj kući na stolu bude hrana, deke, poputbina u novcu, djećije pelene, pribor za higijenu, posteljina kao i drva za ogrjev uz obveznu struju i vodu. Uz sve to migrnti bi trebali imati potpunu slobodu kretanja, vjere, klture, jezika i odlučivanja bez ikakvih obveza. U koliko zatraže azil treba im omogućiti adekvatni stan ili kuću sa okućnicom, socijalnu brigu, socijalnu pomoć te financijsku pomoć po broju članova obitelji bez asimilacije i vrjednovanja njihove kulture i jezika i vjere. Dobro je da ih pogranične službe puštaju dalje na obostranu korist.

  • Lun@777 18.10.2018.

    Eto koliko su sigurne naše granice, nitko ne može proći bez nadzora, hvali se ministar. he he he stvarnost ga opet demantira. Pola uhvate, pola se dokopaju druge granice. Nadam se samo da ovi neće zatražiti azil ovdje, jer zapravo Hrvatska je za njih presiromašna zemlja. Neka idu.

  • cimerrr 18.10.2018.

    Zato sve emigrante privode u Zagreb,umjesto da ih isporuče u zemlju otkud su ušli?

Komentiraj...
Vidi sve komentare