To je to što me zanima!

Policija u velikoj akciji: 'Lov' na brze vozače na 200 lokacija

REPRESIVNO I PREVENTIVNO: Policija će od četvrtka u 6 sati do petka u isto vrijeme pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila na 200 lokacija u cijeloj Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Policija će od četvrtka u 6 sati pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila na 200 lokacija u cijeloj Hrvatskoj. Pojačani nadzor trajat će 24 sata, a dio je akcije koja će se provoditi u suradnji s Europskom mrežom prometne policije u cijeloj Europskoj uniji.

- Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo - objavila je policija. 

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Pri tom će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalni mogući broj policajaca

Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u 2014. godini, od ukupno 308 poginulih osoba u prometnim nesrećama, čak njih 141, odnosno 45,8 posto poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine. 

Idi na 24sata

Komentari 123

  • jozabroz 16.04.2015.

    evo sad sam dobio informaciju da je ta akcija na nivou cjele evrope, da se odnosi na brzinu i na alkohol..rekao mi je predstavnik taxi sluzbe..

  • dobro jutro 16.04.2015.

    Sta je to ratno stanje,nije problem sto zaustavljeju tko prekoraci ogranicenje problem je sto moraju naplatiti tot kazni dnevno pa zaustavljeju sve,a gubitivrijeme kad putujes na silne patrole nije u redu

  • eurodiesel 16.04.2015.

    U Norveškoj proračun nije prazan, pun je zbog novih izvora nafte, ulažu u mirovinske fondove!! Svi R`vati lete u Š`vecku i Norvešku i Olandiju..kažu da je tamo blagostanje i da se tamo može BRZO vozit jer ne moraju punit proračun!! U nas u R`vatskoj kad dođu iz Š`vecke vozi se bjesomučno..jihaaa domovinaaaaa, gasa, gasa..širok osmeh, zlatan zub....! Kad u nas u Hrvatskoj netko nastrada, dijete posebno..onda se primjenjuju plemenski običaju grintanja na forumu...paljenja lomače, raspela..molitva bogovima Golog otoka!! Međutim kad autohtoni domicilni bezgrešni R`vat uleti u radar..on nije kriv, ma gdje bi on bio kriv..u državi predziđu kršćanstav!! ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare