To je to što me zanima!

Policija ugradila Peteku 'bubu' u auto: 'Dajte 100.000 u kešu'

Vlasnik Elektrocentra Petek s direktorom Vodoopskrbe razrađivao je taktiku kako izbaciti Slovence i Litavce iz natječaja
Vidi originalni članak

Osim poduzetnika Kreše Peteka i direktora Janafa Dragan Kovačevića, u Remetinec idu i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Jednomjesečni istražni zatvor određen im je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela.

Barišićev odvjetnik Igor Cišper izjavio je jučer kako za njegovu ostavku na mjesto gradonačelnika nema potrebe jer, kako kaže, HDZ-ovac misli da nije napravio ništa protuzakonito. Grgićev odvjetnik Zoran Mataić rekao je pak nakon ispitivanja da je Grgić spreman odstupiti s mjesta gradonačelnika iz moralnih razloga. I Grgić i Barišić jučer ujutro ispitani su na USKOK-u.

Do dokaza za takve optužbe USKOK je došao najviše zahvaljujući provedbi tzv. posebnih dokaznih radnji, tj. tajnom snimanju telefonskih razgovora osumnjičenika te njihovim tajnim praćenjem i videosnimanjem.

TAJNI RAZGOVORI Petek snimljen u dogovorima: 'Dogovorili smo se ja i Dražen'

U slučaju Nove Gradiške, snimljeni su razgovori između Peteka i njegovog poslovnog partnera Zvonka Marasa. 

No, još su interesantniji razgovori koje je Petek istoga dana vodio s jednim svojim drugim poslovnim partnerom, i iz kojih proizlazi da su se Petek i njegov partner krivo razumjeli oko toga tko treba dati 102.000 kuna za Grgića. Još gore, do nesporazuma je došlo jer se uz projekt solarne elektrane izgleda dogovaralo i pogodovanje oko posla s nekim reciklažnim dvorištem u Novoj Gradiški. 

POGLEDAJTE SVADBENI VIDEO Sva raskoš Grgićeve mega vile: Pleše po stanu, brčka noge u bazenu, vozi skuter po imanju...

"Jesmo se dogovorili da ćete vi njemu dati 100 tisuća u kešu. Tak ste se vi dogovorili, tak ste mi rekli, Krešo", kaže suradnik. "U novom projektu, a ne u ovome u p...ku", pobjesnio je Petek. "Ali vi ste s njim, kada ste otišli, kada sam ja otišao, tamo dogovorili, i on je meni rekao...", nastavlja suradnik. "Ne, buduće projekte, nismo se razumjeli", pojašnjava Petek.

Osim telefona i videonadzora, Peteku je policija do travnja ove godine uspjela, kao i bivšoj državnoj tajnici Josipi Rimac, "ugraditi" bubu u auto.

Više pročitajte u Jutarnjem Listu.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • Popy_1 21.09.2020.

    Haaaahahahhaaaa sta je? Uvatili 1% lopova u drzavi i?? Pa takav lopovluk je na svakom koraku. A vi svi sta ode komentirate vidite to svaki dan lopovluk,nepravdu...a sta poduzimate? Nista! Tako ce u hr bit uvik... Dok god se nesto ne poduzme!

  • 21.09.2020.

    Bube su u glavi...

  • cvat 21.09.2020.

    malo zabave neškodi samo već je dosadno jer se kraj zna ; nezakoniti dokazi,zastare, i plaćanje oštete od strane građana ,moram preći na neka teža i zanivlivije štiva gdie je kraj neizvjestan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare