To je to što me zanima!

Policija upozorava: Krađe su česte, zato zaključavajte vrata

Policijska uprava istarska stalno upozorava vlasnike i turiste da, kad napuštaju stanove, zaključavaju vrata, zatvaraju prozore te čuvaju ključeve i dragocjenosti na sigurnom
Vidi originalni članak

Kako bi se smanjio broj provala u domove i kuće za odmor, Policijska uprava istarska stalno upozorava vlasnike apartmana i turiste da bolje zaštite svoju imovinu. 

To podrazumijeva zaključavanje vrata, prozora, čuvanje ključeva i dragocjenosti na sigurnom. No očito mnogi te preporuke ne shvaćaju ozbiljno pa su krađe svakodnevne. 

Policija tako intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u Puli provalili u dva stana te u kuću u Galižani. Naime, u večernjim satima 7. kolovoza provalili su u dva stana u Ulici Monte Giro u Puli i ukrali nakit vrijedan više tisuća kuna. Idućeg dana, netko je provalio u kuću u Galižani i ukrao novac, nakit i raznu odjeću, čime je oštetio dvije žene u dobi od 60 i 75 godina za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Muškarac je u popodnevnim satima 8. kolovoza provalio i u kuću u Dalmatinskoj ulici u Funtani te ukrao novac i nakit. U trenutku kada ga je 65-godišnja vlasnica pokušala spriječiti u krađi, muškarac ju je odgurnuo i pobjegao s plijenom, vrijednim nekoliko stotina kuna. 

U međuvremenu umaška je policija istražila 40-godišnjaka i 23-godišnjaka. Sumnjiči ih se da su 27. srpnja u naselju Stancijeta na području Novigrada provalili u kuću i ukrali nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna, koji pripada Nijemcu (56).

Također su zajedno s još jednim 23-godišnjakom u jutarnjim satima 7. kolovoza u Fiorinima kod Brtonigle provalili u kuću žene (45), iz koje nisu uspjeli ništa uzeti. Trenutačno su u pritvoru.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Sluga Janko 10.08.2018.

    Ma nemoguće da ovi iz policije priznaju da je toliko lopova, pa otkad? Uostalom, zaključana vrata, zatvoreni prozori... nekim lopovima nisu nikakva prepreka, dođe ti lopov i ti se teškim mukama i uz veliki stres uspiješ obraniti, svladaš ga, i eto ti kazne, nezakonito si mu ograničio slobodu i nanio psihičke traume, i poštenom veća kazna nego lopovu

  • prvi general 09.08.2018.

    Stalno Istra u crnoj kronici. U 6 slučajeva od 10 je u pitanju Istra, a Istrijani čine samo 10% stanovništva. Al zato furt slušamo kako su oni uzor ostatku države

  • Pošten ko političar 09.08.2018.

    A da nekim slučajem uloviš lopova na djelu i ozljediš ga, eto ti prijava za nanošenje tjelesnih ozljeda. Pa to je zato što u lijepoj našoj svi lopovi imaju tzv"imunitet". A o policiji da ne pričam, ona je organizirana da štiti lopove od naroda, a ne obrnuto. Pa na što smo spali, da u dvorište moraš postavit minsko polje i dresiranog psa ak se hoćes zaštitit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare