To je to što me zanima!

Policijska brutalnost u SAD-u: Tukli ga više od dvije minute...

Muškarac je pokušao pobjeći na konju. Pao je. Kad se ustao digao je ruke u zrak i tada je počelo premlaćivanje prvo dvojice policajaca, a onda su se priključili i drugi
Vidi originalni članak

Kalifornijski policijski šerif suspendirao je deset policajaca koji su bili uključeni u snimljenom premlaćivanju sumnjivca , za kojeg se na snimci čini da se predao i koji je ležao na zemlji nakon što nije uspio pobjeći policiji na konju.

John McMahon , šerif okruga San Bernardino, na konferenciji za novinare u petak rekao je da ga je ono što je vidio na snimci 'uznemirilo i zabrinulo' . Brutalno premlaćivanje u blizini gradića Apple Valley je, inače, u četvrtak uhvatila kamera iz helikoptera televizijske ekipe KNBC-TV.

- Prema onome što sam vidio na snimci, čini mi se da je sila koju su upotrijebili policajci bila pretjerana - rekao je šerif, a prenosi Reuters .

Naime, sumnjivac Francis Pusok (30) je već bio pogođen elektrošokerom i ležao je na zemlji s licem dolje.

FBI je izvijestio da je otvorio istragu oko incidenta, te da će rezultate proslijediti federalnim tužiteljima.

Šerif McMahon rekao je da je pretučeni Pusok bio pun masnica i hematoma te su ga prvo odvezli u lokalnu bolnicu, a onda u pritvor. Protiv njega će podići nekoliko kaznenih prijava, uključujući utaju i posjedovanje ukradene imovine.

Kad je policija došla do njegovog doma da mu uruči nalog za pretres stana zbog istrage o krađi identiteta, Pusok je prvo pobjegao autom. Nakon toga, auto je ostavio, trčao neko vrijeme, a onda je ukrao konja i dao se u bijeg po brdovitom terenu izvan grada . Policija ga je terencima i helikopterima brzo dostigla.

Video prikazuje Pusoka koji jaše konja. Nakon nekog vremena je pao s njega, kada se ustao, sapleo se i shvatio da nema kamo pobjeći te je digao ruke u zrak. No, policajac ga pogađa elektrošokerom, a još jedan policajac dolazi u pomoć. No, umjesto da mu stave lisice, dva policajca počela su ga bjesomučno tući rukama i nogama . Tada im se približilo još nekoliko policajca koji su se također uključili u grupno premlaćivanje muškarca. Ta je brutalnost trajala najmanje dvije minute .

Šerif McMahon kaže da mu se čini da elektrošoker nije dao rezultata protiv sumnjivca jer je imao široku odjeću na sebi.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • mik 12.04.2015.

    Hr policija se ponaša isto kao ova američka ! Svi koji obuku tu uniformu , promjene se u nasilnike i kojekakve supermene,batmane,srebrne letaće.....Nije mi jasno samo zbog čega onda kad se osvijeste traljavo pokušavaju prikriti svoja zlodjela ?? Preplaše se za uniformu ??Oduzet će im netko dozvolu za nekažnjeno nasilje ?? Možete misliti što hoćete, ali ja još nisam upoznao uravnoteženog i smirenog policajca kojem može stojati natpis " Sigurnost i povjerenje" !

  • ivanbiljan68 12.04.2015.

    E pa što je previše je...Mogao je pokrast pola drave,ali i takav lopov bi trebao imati blaži tretman,a ovaj će imati posljedice jednog dana,od batina.Nešto čudno za jednu Ameriku,u kojoj sam proveo neko vrijeme,ili je to interni(zakon)? neke države,čisto sumnjam u ispravnost ovoga "poduhvata"ali kod njih,za razliku,nema pakovanja,pogotovo,kad su ovo snimile kamere.Emeritus.

  • Baba s cigarom 12.04.2015.

    To je junaštvo. Deset na jednoga??? Bravo za američke pandure.

Komentiraj...
Vidi sve komentare