Obavijesti

News

Komentari 156

Policijska brutalnost u SAD-u: Tukli ga više od dvije minute...

Policijska brutalnost u SAD-u: Tukli ga više od dvije minute...
6

Muškarac je pokušao pobjeći na konju. Pao je. Kad se ustao digao je ruke u zrak i tada je počelo premlaćivanje prvo dvojice policajaca, a onda su se priključili i drugi

VIDEO

Kalifornijski policijski šerif suspendirao je deset policajaca koji su bili uključeni u snimljenom premlaćivanju sumnjivca , za kojeg se na snimci čini da se predao i koji je ležao na zemlji nakon što nije uspio pobjeći policiji na konju.

John McMahon , šerif okruga San Bernardino, na konferenciji za novinare u petak rekao je da ga je ono što je vidio na snimci 'uznemirilo i zabrinulo' . Brutalno premlaćivanje u blizini gradića Apple Valley je, inače, u četvrtak uhvatila kamera iz helikoptera televizijske ekipe KNBC-TV.

VIDEO

- Prema onome što sam vidio na snimci, čini mi se da je sila koju su upotrijebili policajci bila pretjerana - rekao je šerif, a prenosi Reuters .

Naime, sumnjivac Francis Pusok (30) je već bio pogođen elektrošokerom i ležao je na zemlji s licem dolje.

FBI je izvijestio da je otvorio istragu oko incidenta, te da će rezultate proslijediti federalnim tužiteljima.

Šerif McMahon rekao je da je pretučeni Pusok bio pun masnica i hematoma te su ga prvo odvezli u lokalnu bolnicu, a onda u pritvor. Protiv njega će podići nekoliko kaznenih prijava, uključujući utaju i posjedovanje ukradene imovine.

Kad je policija došla do njegovog doma da mu uruči nalog za pretres stana zbog istrage o krađi identiteta, Pusok je prvo pobjegao autom. Nakon toga, auto je ostavio, trčao neko vrijeme, a onda je ukrao konja i dao se u bijeg po brdovitom terenu izvan grada . Policija ga je terencima i helikopterima brzo dostigla.

Video prikazuje Pusoka koji jaše konja. Nakon nekog vremena je pao s njega, kada se ustao, sapleo se i shvatio da nema kamo pobjeći te je digao ruke u zrak. No, policajac ga pogađa elektrošokerom, a još jedan policajac dolazi u pomoć. No, umjesto da mu stave lisice, dva policajca počela su ga bjesomučno tući rukama i nogama . Tada im se približilo još nekoliko policajca koji su se također uključili u grupno premlaćivanje muškarca. Ta je brutalnost trajala najmanje dvije minute .

Šerif McMahon kaže da mu se čini da elektrošoker nije dao rezultata protiv sumnjivca jer je imao široku odjeću na sebi.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca