To je to što me zanima!

Policijsko izvješće o Kristianu 50 metara putovalo osam dana

Mladić je preminuo 24. kolovoza u bolnici, više od tri tjedna nakon što je doveden iz zatvora bez pulsa. Liječnici su utvrdili da su hematomi, koje je njegov otac uočio na Kristianu, stari desetak dan
Vidi originalni članak

Nalazi obdukcije Kristiana Vukasovića još nisu stigli do obitelji, no u međuvremenu je stigao službeni odgovor splitske policije o postupanju u ovom slučaju.

“Obavještavamo vas da je 2. kolovoza 2019. u službene prostorije pristupio 51-godišnjak, koji je tom prilikom naveo da je njegov sin (18), koji se nalazio u zatvoru, 1. kolovoza 2019. zaprimljen u splitsku bolnicu zbog toga što mu je pozlilo i nalazi se u životnoj opasnosti. Dodao je i kako je prilikom posjeta u bolnici na njemu uočio modrice. Po obavljenom razgovoru o dobivenim saznanjima je isti dan obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo te se odmah pristupilo provjeri okolnosti, odnosno razloga zbog kojih je 18-godišnjak hospitaliziran.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

O prikupljenim saznanjima dana 8. kolovoza 2019. upućeno je Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu”, rekli su nam u PU splitsko-dalmatinskoj dodajući kako su nakon saznanja da je mladić preminuo (što su doznali iz upita predstavnika medija) poslali i nadopunu Posebnog izvješća prema tužiteljstvu. Međutim, sa splitskog ODO-a doznajemo kako od “zaprimanja posebnog izvješća policije 16. kolovoza 2019. godine provode izvide”.

Sudeći po ove dvije službene informacije, to posebno izvješće o slučaju Kristiana Vukasovića putovalo je osam dana iz zgrade Policijske uprave do zgrade suda, međusobno udaljene doslovno 50 metara zračne linije.

Mladić je, podsjećamo, preminuo 24. kolovoza u splitskoj bolnici, više od tri tjedna nakon što je doveden iz zatvora na Bilicama bez pulsa. Liječnici su utvrdili da su hematomi, koje je njegov otac uočio na Kristianu, stari desetak dana i da nemaju veze s njegovim teškim stanjem.

DETALJI LIJEČNIČKE DOKUMENTACIJE Kristianu je mozak bio natečen i u bolnici je umirao 24 dana...

- Ne radi se o modricama koje bi bile posljedice udaranja. Imao je suicidalne misli i pokušaje rezanja, a jesu li te modrice nastale udarom o nešto ili štipanjem o željezo prilikom samoozljeđivanja, ne možemo sad znati. Ali nisu bili hematomi naneseni nekim jakim udarcem - izjavio je nakon posjeta splitskom zatvoru ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Liječnici su također kod Kristiana utvrdili difuzni edem mozga, nije disao, pa je 15 minuta trajala reanimacija. Iako mlađi punoljetnik, neosuđivan i s brojnim zdravstvenim problemima, osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog potpaljivanja četiri požara krajem ožujka ove godine. Dan prije smrti otac ga je posjetio u zatvoru, tad je normalno komunicirao.

JOŠ SE ČEKA OBDUKCIJA Oživljavali ga više puta: Detalji otkrili kako su liječili Kristiana

Mladić je tijekom boravka u splitskom zatvoru promijenio više ćelija i bio je, istaknuo je ministar Bošnjaković, pod posebnim nadzorom i pravosudnih policajaca i zatvorenika. Tijekom četiri mjeseca, koliko je bio iza rešetaka, 47 dana je proveo u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • 06.09.2019.

    Bože dragi...pod posebnim nadzorom zatvorenika, pa jel taj bošnjaković svjestan svojih gluposti, meni se čini da ni nezna o čem priča!?

  • cvat 06.09.2019.

    ministre nemogu vjerovati da uvjek isto pozitivno izvješće o postupanju sa zatvorenicima dali to prepisujete isti ali baš uvjek i u ovom slučaju kad ste bolesno djete vodili od čelije do čelije i baš vi imate stručno medicinsko osoblje kako navodite ZEMLJO OTVORI SE

  • mladen973 06.09.2019.

    Sada nema odgovornosti nikoga, bolesnu sirotinju su brzo osudili i strpali u zatvor sramote za sustav. Nasilnici siledžije i teški krimosi šeću po vani i suđenje traje godinama dok ih se ne oslobodi, to je pohvalno za sustav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare