To je to što me zanima!

Poljak upalio vatru da ga lakše pronađu, požar zahvatio brdo

CRNA GORA: Načelnik Barske službe zaštite Velizar Čađenović rekao je da se vatra zbog vjetra i suhe vegetacije brzo proširila na brdu Šušanj. Upozorio je da je situacija vrlo ozbiljna
Vidi originalni članak

Veliki požar izbio je u utorak oko 19 sati na brdu Šušanj iznad istoimenog barskog naselja.

Vatra se od vrha brda spustila prema naseljima Karadanovići i Talići. Načelnik Barske službe zaštite Velizar Čađenović rekao je Vijestima da je plamen buknuo pod nevjerojatnim okolnostima.

- Obaviješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kojem se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suhe vegetacije odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku ovisimo o vjetru, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već s jedne strane brda i Sutomora, a s druge strane Zubaca" - rekao je Čađenović. 

Dodao je da će tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Jedan.komentar 31.08.2017.

    Hrvatskih kanadera? pa zar neznaju da nemamo dovoljno kanadera ni kapaciteta za gasenje pozara koji svakodnevno izbijaju kod nas pa traze da gasimo njihove

  • umjereni pacifist 30.08.2017.

    a je to !

  • Pobotchnick Leeyoobo 30.08.2017.

    Poljaci mrze sve što je crnogorsko

Komentiraj...
Vidi sve komentare