To je to što me zanima!

Poljska i Britanija protiv slanja borbenih zrakoplova Ukrajini, Macron 'ništa ne isključuje'...

Poljski premijer Mateusz Morawiecki rekao je u ponedjeljak da će "svi njihovi postupci u cilju jačanja ukrajinskih obrambenih snaga biti koordinirani s partnerima iz NATO-a"...
Vidi originalni članak

Poljska je u utorak rekla da se ne vode pregovori o slanju borbenih zrakoplova F-16 Ukrajini, a ni Britanija ne vjeruje da bi to bilo praktično, prenose strane agencije.

Moguće slanje poljskih borbenih zrakoplova F-16 Ukrajini nije tema "službenih pregovora", rekao je u utorak zamjenik poljskog ministra obrane, dan nakon što je i SAD odbio slanje tih zrakoplova Kijevu, prenosi AFP.

ŠEF UKRAJINSKE VOJNO-OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE 'Rusija neće koristiti nuklearno oružje. Na Krimu je sve počelo, tu će i završiti. Opet će biti naš'

"Za sada ne postoje službeni pregovori o slanju poljskih F-16 Ukrajini", rekao je Wojciech Skurkiewicz. "To pitanje ne postoji".

Poljska ima 48 zrakoplova F-16 američke proizvodnje.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki rekao je u ponedjeljak da će "svi njihovi postupci u cilju jačanja ukrajinskih obrambenih snaga biti koordinirani s partnerima iz NATO-a".

BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI: 'Rusi napreduju na jugoistoku Ukrajine, pokušavaju odvući ukrajinske snage od Bahmuta'

Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak se kategorički usprotivio ideji slanja američkih zrakoplova F-16 Ukrajini.

"Ne", odgovorio je Biden novinaru u Bijeloj kući s tim u vezi.

Berlin je također kategorički odbio slanje borbenih zrakoplova, dok je francuski predsjednik Emmanuel Macron oprezno rekao da "ništa nije isključeno", uvjeravajući da ga to Ukrajinci još nisu zatražili.

RUSI GA SE NE MOGU ZASITITI Milanovića hvali ruski dnevnik, Solovjov i ekipa oduševljeni: Jako mi se sviđa! Kakva šuša!

Macron je razgovarao s nizozemskim premijerom Markom Rutteom koji je rekao da ne postoji "tabu" u vezi tog pitanja, ali i da bi to bio "velik korak".

Britanija je rekla da to ne bi bilo praktično.

PRISJETILI SE RATA U HRVATSKOJ Ukrajina odgovorila Milanoviću nakon izjave da Krim nikad neće biti Ukrajina: 'Neprihvatljivo!'

"Britanski borbeni zrakoplovi jako su sofisticirani i potrebni su mjeseci da bi se naučilo letjeti. S obzirom na to, vjerujemo da nije praktično slati te zrakoplove Ukrajini", rekao je glasnogovornik britanskog premijera Rishija Sunaka u utorak, prenosi Reuters.

"Nastavit ćemo razgovarati s našim saveznicima o pristupu koji mislimo da je ispravan", dodao je.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

HTJELI ZATAŠKATI SKANDAL U okupiranom gradu silovali Putinovu propagandisticu: Nju i snimatelja su napali Čečeni?!

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Antifašistaaa 01.02.2023.

    Grci su također odbili dati tenkove.

  • SaSvimaSamSuper 31.01.2023.

    Pomoć Ukrajini ubrzava kraj rata i ruši velikosrpske snove

  • pocetnik 31.01.2023.

    poljaci bili pijani preko vikenda, a indijac se sjetio da je indija bliza rusiji nego engleskoj..nema vise kolonija...poljaci i dalje udaraju po votki a ti udri po jacku....

Komentiraj...
Vidi sve komentare