To je to što me zanima!

Poljska tvrdi: U EU smo izvezli čak 2700 kg sumnjivoga mesa

Vodeći poljski veterinar kazao je da je Poljska izvezla 2.700 kilograma sumnjive govedine u zemlje EU - Rumunjsku, Švedsku, Mađarsku, Estoniju, Finsku, Francusku, Španjolsku, Litvu, Portugal i Slovačku
Vidi originalni članak

Poljska je izvezla 2.700 kilograma sumnjive govedine u zemlje Europske unije, rekao je vodeći poljski veterinar u četvrtak, nakon što je televizijska reportaža izvijestila o kompaniji koja ubija bolesne krave i prodaje njihovo meso za prehranu ljudi.

Pawel Niemcuk rekao je na konferenciji za novinare da je sumnjivo meso izvezeno u Rumunjsku, Švedsku, Mađarsku, Estoniju, Finsku, Francusku, Španjolsku, Litvu, Portugal i Slovačku.

VETERINARSKI INSPEKTOR: 'Meso sa snimke iz klaonice u Poljskoj nije uvezeno kod nas'

Poljska proizvodi oko 560.000 tona govedine godišnje, od čega izvozi između 80 i 85 posto.

Novinar komercijalne televizije TVN24 proveo je tri tjedna u klaonici u Kalinowu, stotinjak kilometara sjeveroistočno od prijestolnice. Snimio je i zatim objavio uznemirujuće snimke goveda, vidno bolesnih, koje s užetom oko vrata tegle u klaonicu, zatim trupla na hrpi i četvrtine mesa očito neprikladnog za plasiranje na tržište.

UŽAS U POLJSKOJ Kolju bolesne krave, ne zna se je li Hrvatska uvezla to meso...

Poljsko državno odvjetništvo u Ostroleki, sjeverno od Varšave, priopćilo je u srijedu da je počelo istragu o klanju i o distribuciji bolesnih goveda u mjesnoj klaonici, nakon televizijskog izvješća novinara.

SKANDAL U POLJSKOJ Tajne snimke iz klaonice: Kolju bolesne krave i izvoze ih u EU

Obaviješten o tom slučaju, europski povjerenik za zdravlje i prehrambenu sigurnost Vytenis Andriukaitis najavio je u srijedu inspekciju u klaonici i pozvao poljske vlasti da osiguraju poštovanje europskih propisa na tom polju jer je Poljska velik izvoznik mesa u Europu.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • TamnaZvijezda 31.01.2019.

    Dok ima Hrvatske, nema Poljska, ali ni Kina, Brazil i sl. problema sa mesom bolesnih životinja, i onoga u najmanju ruku "sumnjive kvalitete". Što mislite što nam nude na "raznoraznim" akcijama. Na žalost mnogi su primorani, kupovati takvo meso, ako uopće žele jesti meso, jer Hrvatska je postala država u kojoj je meso postalo luksuz, čak samo i nedjeljom.

  • nere 31.01.2019.

    imamo mi par uvoznika tipa Kukuriku, Agrokultura, Ledul, ni prvi ni zadnji put da se tamo našla trulež.Poslije svakih praznika ili vikenda pune su trgovine mljevenog mesan u kojem se ne može odrediti od čega se sastoji, opranog vinobranom i izuzetno jeftino.

  • nere 31.01.2019.

    Obmana i laž, ne nasjedajte.Tko bi to danas učinio za novac. FNews. onda šta jedu psi kad na konzervi je pile, divljač i sl. psi sigurno jedu kuhane cipele, klompe traperice, kuhanu špagu. ono šta potone u more u velikim količinama.Ono što rat ubije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare