To je to što me zanima!

Europski sud za ljudska prava: 'Poljska mora legalizirati istospolna partnerstva'

Desetero Poljaka tvrdilo je da većina članica Vijeća Europe omogućuje istospolnim parovima da se vjenčaju ili registriraju partnerstvo i da su prema tome u neravnopravnom položaju
Vidi originalni članak

Poljska je prekršila pravo na poštivanje privatnog života tako što nije zakonski priznala istospolna partnerstva, objavio je u utorak Europski sud za ljudska prava, stvarajući pritisak na novu vladu Donalda Tuska da brzo izmijeni zakon.

Desetero Poljaka tvrdilo je da većina članica Vijeća Europe omogućuje istospolnim parovima da se vjenčaju ili registriraju partnerstvo i da su prema tome u neravnopravnom položaju u području oporezivanja, socijalnih prava i obiteljskog zakona.

PARADA U NEW DELHIJU VIDEO Indijska LGBTQ zajednica prosvjeduje zbog odbijanja legalizacije gay brakova

- Poljska država nije ispunila dužnost da tužiteljima osigura specifičan pravni okvir za priznavanje i zaštitu istospolnog partnerstva. Taj je propust rezultirao nemogućnošću tužitelja da reguliraju fundamentalne aspekte njihovih života i prekršio njihovo pravo na poštivanje privatnog i obiteljskog života - priopćio je sud.

Slučaj datira iz vremena vlasti nacionalističke stranke Pravo i pravda (PiS) koja je završila u ponedjeljak nakon što je parlament potvrdio novu proeuropsku vladu Donalda Tuska.

O SVOJOJ SEKSUALNOSTI Billie Eilish sasvim otvoreno: 'Privlače me žene, volim ih'

PiS kaže da proširivanje braka i omogućavanje gay parovima da usvajaju djecu prijeti tradicionalnoj obitelji i šteti djeci te da podučavanje o LGBTQ temama u školama seksualizira djecu.

Tusk je u kampanji najavio da će njegova stranka uvesti istospolno partnerstvo i da je to pitanje prioritetno.

PAPA ODOBRIO Vatikan poručio: 'Transseksualci mogu biti kršteni, biti krsni i vjenčani kumovi, ali diskretno'

Presude Europskog suda za ljudska prava su obvezujuće za članice Vijeća Europe.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Isus je jedini Put 13.12.2023.

    Gospodinu Isusu Kristu ta stvar je gadost i svaka iti malo ozbiljna kršćanska zemlja ne može prihvatit taj zakon, guranje sotonizma u naše, države, škole manipuliranje mladosti koja je itako pogubljena i zbunjena, a to i dolazi od tog duha, perverzije i zbunjenosti, u americi se boje izreći mišljenje da li su muško ili žensko.

  • Prekobicnjak 12.12.2023.

    Ne da mora u Poljskoj legalizirati nego to mora postati obavezno.

  • Mjerilo21230 12.12.2023.

    Demokratskom Europskom unijom vladaju cionosti i Ursula koju nitko nije izabrao,a predstavlja cijelu Europu,a cionisti zele unistit moralno Europske narode i krscanstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare