To je to što me zanima!

Poljski predsjednik: 'Šokiran sam zbog razgovora kojeg su Schulz i Macron imali s Putinom'

Duda je rekao da razgovaranje s Putinom predstavlja "vrstu legitimizacije osobe odgovorne za zločine koje je ruska vojska počinila u Ukrajini"
Vidi originalni članak

Poljski predsjednik Andrzej Duda kritizirao je čelnike Francuske i Njemačke zbog toga što nastavljaju dijalog s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom unatoč moskovskoj invaziji na Ukrajinu.

"Zaprepašten sam svim tim razgovorima s Putinom, koji vode kancelar (Olaf) Scholz i predsjednik Emmanuel Macron. Tim se razgovorima ništa ne postiže", rekao je Duda za njemački list Bild u intervjuu objavljenom u srijedu na YouTubeu.

BRANIO SE Scholz: Nije istina da Njemačka ne isporučuje oružje Ukrajini

Duda je rekao da razgovaranje s Putinom predstavlja "vrstu legitimizacije osobe odgovorne za zločine koje je ruska vojska počinila u Ukrajini".

Sam Putin odgovoran je za slanje svoje vojske u Ukrajinu, rekao je Duda, dodavši da ga podržavaju njegovi vojni zapovjednici.

Poljski čelnik rekao je da je situacija usporediva s Adolfom Hitlerom u Drugom svjetskom ratu.

"A je li tko ovako razgovarao s Adolfom Hitlerom za vrijeme Drugoga svjetskog rata?", pitao je.

"Je li tko rekao da mora sačuvati obraz? Da se stvari moraju raditi na način da se ne ponizi Adolf Hitler?", pitao je poljski predsjednik.

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • PeroBabicZg 09.06.2022.

    Svaka čast Dudi! Svaka mu je riječ na mjestu!

  • Jopazg 09.06.2022.

    Dobro covjek kaze,bar je Poljacima jasno sto znaci imati ruse za susjede.

  • Privatnik 09.06.2022.

    Pa u globalu, dobro veli ovaj lik. Zakaj se sa Hitlerom nije razgovaralo? Nije ga nitko posjetio i ćaskao sa njim za stolom. Ali, to mi je tu negdje kao i kad smo "mi" ugostili Vučića. Lik se dobro debelo u sebi smijao kako se šepuri po glavnom gradu države koju je mislio osvojiti i prisvojiti. Fuj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare