To je to što me zanima!

Pomaci u suradnji sa Srbijom nisu spektakularni, ali su stalni

Ivo Josipović naglašava da Hrvatski sabor zna i poštuje deklaraciju koja vrlo jasno govori o tome da se susjede ne smije ucjenjivati ili kočiti u njihovom ulasku u EU
Vidi originalni članak

Zagreb nikako neće stajati na putu ulaska Srbije u EU. Dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel na sastanak čelnika jugoistočne Europe 15. srpnja u Dubrovnik pokazuje podršku proširenju Unije, rekao je Ivo Josipović u intervjuu za beogradske Novosti.

Josipović naglašava da je Hrvatski sabor donio deklaraciju "koja vrlo jasno govori o tome da se susjede neće ucjenjivati ili kočiti u njihovim naporima da uđu u EU". Naveo je i da će za ocjenu o ispunjavanju uvjeta biti važna sposobnost rješavanja otvorenih pitanja.

- Razgovori o zajedničkim naporima u izgradnji infrastrukture, suradnje u regiji, europskoj energetskoj politici i mjestu jugoistočne Europe u njoj kao i pitanja suradnje u regiji jasan su znak takvoga političkoga stajališta - rekao je Josipović.

Na pitanje kako ocjenjuje današnje odnose Beograda i Zagreba odgovorio je kako je puno učinjeno da se ti odnosi poboljšaju tijekom godina te da se suradnja prilično razvija.

- Pomaci, koji nisu spektakularni, stalni su. Kao takvi manje su vidljivi i atraktivni javnosti - rekao je Ivo Josipović.

Josipović je također rekao kako će jedna od glavnih poruka skupa u Dubrovniku biti da EU cijelu regiju smatra dijelom Europe i da je budućnost svih zemalja u regiji upravo u EU.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • liliana 09.07.2014.

    To je tebi nabitnije,pomaci u suradnji sa Srbijom,zato ćeš izgubiti izbore.

  • roki10 09.07.2014.

    Daj dragi bože da se izgubiš sa hrvatske pozornice prije nego počmu pregovori sa tim prokletnicima,a ti josipoviću da se prestaneš ponašat kao da je hrvatska tvoje vlasništvo! po tvojim izjavama u današnjoj Hrvatskoj se naroda ništa ne pita.Uslova mora bit!Ada,Masovne grobnice,hitno počmite te pregovore a ne kad srbija uđe u EU.Dragi iPremili Predsjedniče ne ide mi u glavu da jedan Predsednik koji se oslovljava kao Hrvat da može zaboravit šta su ti srbi učinili Hrvatima 91-95godine!Opljačkali,Pobili,i k tomeuzeli nam Adu koju ne namjeravaju vratit jer oni to smatraju ratnim plenom.

  • najiram 10 08.07.2014.

    ma zgleda da si opet podrpane pare uložil u srbiju...sram te bilo elementarna nepogodo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare