To je to što me zanima!

Pomoćnica ministrice: Kulturi 0,5 posto novca iz proračuna

Ministarstvo kulture alociralo je 128 milijuna eura iz fondova EU za baštinske projekte i kulturnu industriju, pohvalila se pomćnica ministrice Sanja Šaban
Vidi originalni članak

Ministarstvo kulture alociralo je 128 milijuna eura iz fondova EU za baštinske projekte i kulturnu industriju. Već imamo rezervirana sredstva za završetak Vučedolskog muzeja i kompleksa Rikard Benčić u Rijeci, pohvalila se pomoćnica ministrice kulture Andreje Zlatar Violić, Sanja Šaban u Požegi. 

Šaban je obišla novu Glazbenu školu koju trenutačno pohađa 500 učenika. Nije krila oduševljenje kompleksom te je naglasila kako takvu glazbenu školu nema niti jedan grad u zemlji. 

– Ovo je najbolji primjer da se ulaganje u kulturu isplati zbog djece. Zapadne zemlje ulažu 1,5 posto proračunskog novca u kulturu dok je kod nas to 0,5 posto no sljedeće godine dobit ćemo više novca iz proračuna – rekla je Šaban.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dedek56 03.12.2014.

    žao mi je ali ima nešto bitnije od svih kultura,GLADNA DJECA... oni ni lipe nisu dobilo gđo.šaban....................kao što najavih jučer ni vrli pravednik ivo josipović nije ni slova prozborio o toj sramoti,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,užas

  • varešak 03.12.2014.

    Od koga je i previše je.

  • Security_Advisor 03.12.2014.

    Pa zar se iz Vlade ne govori non stop kako je Hrvatska zemlja znanja i kulture i da u to dvoje trebamo ulagati??Pa kako to mi ulažemo u znanje i kulturu??Rezanjem sredstava??Baš "divan" plan vladajućih,na takav će način sigurno bit napretka na narečenim poljima,ali unazad!

Komentiraj...
Vidi sve komentare