To je to što me zanima!

Pompeo se sastaje s Orbanom: Odnosi s Mađarskom sve gori

Glavna točka prijepora američko-mađarskih odnosa je Orbanovo blokiranje NATO-ukrajinskog vijeća zbog, kako kaže Budimpešta, ograničavanju prava mađarske manjine u Ukrajini
Vidi originalni članak

Američki državni tajnik Mike Pompeo očekuje se u Budimpešti u ponedjeljak, uslijed pogoršanja odnosa sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom koji s druge strane poboljšava odnose s Rusijom i Kinom.

Glasnogovornik vlade potvrdio je u četvrtak dolazak Pompea za portal Origo. Dan prije, američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton rekao je da će se sastanak dogoditi, no nije rekao kojeg datuma.

SAD JE I SLUŽBENO SAD se povlači iz nuklearnog sporazuma s Rusima, što sad?

Nakon susreta sa mađarskim ministrom vanjskih poslova Peterom Szijjártom u Washingtonu, Bolton je tvitao da će Pompeo raspravljati o "obrambenoj suradnji, energetskoj diversifikaciji, suočavanju s malignim utjecajem Rusije, i održavanju čvrste odanosti NATO savezu".

Glavna točka prijepora američko-mađarskih odnosa je Orbanovo blokiranje NATO-ukrajinskog vijeća zbog, kako kaže Budimpešta, ograničavanju prava mađarske manjine u Ukrajini.

Taj potez je izazvao ljutitu reakciju iz SAD-a, gdje su diplomati tražili od Mađarske da pojasni kome je zapravo saveznik.

Mađarska se pridružila zapadnjačkim sankcijama Rusiji oko njenih poteza u Ukrajini, no uz kritike i protivljenje novim mjerama protiv Rusije.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 07.02.2019.

    Sitna riba kao i sve zemlje bivse juge..ovaj samo malo vise laje..

  • 07.02.2019.

    Tjeraj to Orbane iz svoje zemlje.

  • Ivica9999 07.02.2019.

    Sta je njemu,ovaj Orban se vrača u nazad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare