To je to što me zanima!

Poni upao u blato i zaglavio: 'Sam se pokušao izvući, bio je jako iscrpljen i preplašen'

Vatrgoasci DVD-a Bale uspjeli su izvući nesretnu životinju iz blata tako što su ga vezali i onda povlačili sve dok ga nisu izvukli i ne znaju koliko je dugo bio zaglavljen
Vidi originalni članak

U istarskom naselju Bale, između Rovinja i Pule, vatrogasci su bili pozvani na jednu pomalo neobičnu intervenciju. 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bale u subotu ujutro dobilo je dojavu da je jedan poni zapeo u blatu. Kako su objavili na svojoj Facebook stranici, “jadan poni je upao u blato i nije mogao sam izaći”. 

Objavili su i popratne fotografije na kojima se vidi kako je nesretna životinja zaglavila u vlažnoj zemlji i kako izgleda nakon izvlačenja prekrivena blatom. Uz to, poni je izgledao izmoreno vjerojatno jer se pokušao sam izvući.

Javili smo se mjesnim vatrogascima i zamolili ih da nam opišu što se dogodilo.

- Ponija koji je zapeo u blatu pronašli smo ujutro, možda sat vremena prije one objave na Facebooku. Mještani su ga vidjeli i onda nam se javili. Nije mogao sam izaći pa smo ga vezali, povukli i postigli da dođe na tvrdu površinu, sve dok nije izašao - kažu nam vatrogasci iz DVD-a Bale i dodaju da ne znaju koliko je točno vremena životinja provela u nezgodnom položaju.

ATRAKCIJA KIRVAJA Poni Sokol ide u penziju: 'On mi je najbolji prijatelj, bilo je dana kad nas dva ne bi zaradili 10 kn'

Kako kažu, poni nije upao u blato na imanju vlasnika, nego je u nekom trenutku pobjegao. Ne znaju kako je uopće uspio upasti u blato. Nasreću, ubrzo su pronašli njegova vlasnika.

- Nakon što smo ga izvukli, oprali smo ga i predali vlasniku. Netko od mještana je poznavao vlasnika, pronašao ga je i doveo - ispričali su nam vatrogasci. Zanimalo nas je da li je nesretna životinja ozlijeđena, ali iz DVD-a su nas umirili. 

- Neozlijeđen je. Bio je malo preplašen od cijelog događaja, ali nasreću nije bio ozlijeđen - opisali su nam istarski vatrogasci ovu nesvakidašnju operaciju spašavanja. 

Nisu nam znali reći ime vlasnika ponija, ali nadamo se da će ubuduće pripaziti na nestašnu životinju.  

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ajetodoo 21.02.2021.

    Čemu uopće služi to blato? Jel teško dofurati par tački šodera i zatrpati to opasno ruglo?

  • totalnoodvaljen 20.02.2021.

    Super, ali što to živo blato radi tamo? A da je upao čovjek po noći?

  • duš man 20.02.2021.

    gurtna čini čuda....a i vatrogasci su se morali poprilično zaprljati jer ga baš nemreš svezati oko vrata.... u svakom slučaju, glavno da je konjić Grbonjić preživio izvlačenje, hvala vatrogascima... jedino će mama malo psovati kad bu prala robu..😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare