To je to što me zanima!

Ponos Hrvatske: Posinku Miroslavu dao dušu i srce

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Majka je otišla i bebu ostavila Ivi koji nije htio da maleni Miroslav odrasta kao napušteno dijete u domovima, pa je krvavo radio da bi ga školovao
Vidi originalni članak

Miroslava Pejakića (15) iz Posavskih Podgajaca kraj Županje sa samo 18 mjeseci majka je ostavila nevjenčanom suprugu Ivi i otišla. Ivo se odlučio brinuti o njemu kao da se radi o njegovom sinu. Nije želio da ga uzme Centar za socijalnu skrb.
Tih godina Ivi su uzeli i kuću koju je sagradio za sebe i posinka jer je bila na mjestu budućeg nasipa. Dobio je 30 tisuća kuna, koje je stavio Miroslavu “na knjižicu”, a preselili su se u trošnu kućicu na kraju sela koju su dobili na korištenje od prijatelja. Žive u teškim uvjetima, bez struje i vode na rubu šume i do njih se dolazi prtenim putem. Unatoč problemima, Ivo posinku osigurava sve što mu treba. Miroslav je uzoran dječak.
- Škola nam je na prvome mjestu i za školu mora imati sve. Radim u nadnici, sadimo njivu i brinem se o invalidu iz sela - samo da nešto zaradim jer ne mogu naći stalan posao. Ljudi iz sela dali su nam generator za struju, a vodu nosimo sa seoske pumpe. Kad je Miro bio manji, nabavio sam mu magarca kako ne bi pješačio četiri kilometra do škole. Sada mu je općina platila kartu do Županje jer ide u Obrtničku školu i dobar je učenik - kaže Ivo Župarić, kojega Miro zove tata, jer mu je on jedina obitelj koju poznaje.
Reportažu gledajte sutra u emisiji “Hrvatska uživo” od 17.10 do 17.40 na 1. programu HTV-a ili na www.ponoshrvatske.hr .

IVO I MIROSLAV USKORO BI TREBALI DOBITI NOVI DOM
Nakon teksta u 24sata Općina Drenovci darovala je Ivi Župariću parcelu sa starom kućom i obećala sagraditi novi dom. Izrađuju nacrte i prikupljaju donacije građevinskog materijala. Dirnuti njihovom sudbinom, pomažu im i drugi ljudi, među njima i čovjek iz Soljana, koji im je darovao 13 paleta građevinskog bloka.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • clara 26.11.2009.

    Lipo kaže moja baka: \"Nije Bog šara mačka\"....svaka čast i lijep vam život u novom domu jer ste ga zaslužili...polako se Božja kola voze...ali dođu na pravo mjesto..

  • plavuša13 24.11.2009.

    Nakon ovog teksta mogu samo obrisati suze i reći da mi više nego ikad fali moj pokojni stari!

  • olnada 24.11.2009.

    E j...bem drzavu koja uzima kucicu da bi sagradila nasip,i ostavlja ljude bez krova nad glavom!!!!!!!!!! I ne pita ih kako ce dalje! Sramota!!! Sretno i ocu i sinu!!!!!!!!!!!!! Jer oboje su nesebicni u svojoj ljubavi

Komentiraj...
Vidi sve komentare