To je to što me zanima!

Ponovno gaf: Maras Silicijsku dolinu prekrstio u 'Silikonsku'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ne vidim u čemu je sada problem što je premijer otišao u Ameriku, u Silikonsku dolinu posjetiti najveće tvrtke na svijetu, koje su najveći izvoznici poslova, rekao je
Vidi originalni članak

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras opet je napravio nevjerojatni gaf u svom gostovanju u emisiji Otvoreno. Silicijsku dolinu u Kaliforniji u SAD-u je prekrstio u Silikonsku dolinu.

Silicij je kemijski element koji je poput kamena i koji se koristi u proizvodnji računala, odnosno čipova za njih. Dolina u Kaliforniji se tako naziva jer u noj sjedište imaju velike informatičke tvrtke . Silikoni su spojevi silicija i najpoznatiji su po ugradnji u prilikom estetskih zahvata, primjerice povećanja grudi.

Što je Marasu bilo na pameti kada je govorio o Silicijskoj dolini, samo on zna.

Dva puta ponovio grešku

- Ne vidim u čemu je sada problem što je premijer otišao u Ameriku, u Silikonsku dolinu posjetiti najveće tvrtke na svijetu, koje su najveći izvoznici poslova - rekao je prvi puta Maras.

Da nije lapsus nego ministar stvarno misli da se zove Silikonska dolina, potvrdio je još jednom kada je ponovio koliko se puno izvozi iz Silikonske doline.

Video njegovih izjava je postao hit na društvenim mrežama jer je nevjerojatno da ministar poduzetništva ne zna razliku između Silicijske doline i nepostojeće Silikonske doline.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Već se jednom osramotio

Maras se već osramotio nedavno kada je u radio emisiji rekao da su Marini Lovrić Merzel i Željku Sabi zamrznuta sva prava i članstvo u SDP-u. Maras kao potpredsjednik SDP-a nije znao da je Lovrić Merzel tad već bila izbačena iz stranke , a Sabo je i dalje običan član sa svim pravima.


Idi na 24sata

Komentari 283

  • Ms true 29.11.2014.

    Ivane Pandžiću , Sillicon Valley na engleskom je isto što i Silicijska dolina na hrvatskom. Čovjek apsolutno ništa nije pogriješio tj pogriješili ste jedino Vi jer niste očito dovoljno upućeni pa ljudima pišete gluposti koje su totalno nebitne, a to što Vama kao novinaru padaju razne misli na pamet možda najbolje da zadržite za sebe

  • Herzog(315178) 01.10.2014.

    Kamo sreće da je gaf !

  • melidony 01.10.2014.

    biser za biserom, prevelika ogrlica, nama oko vrata

Komentiraj...
Vidi sve komentare