To je to što me zanima!

Ponovno zajedno: Sretna sam, napokon imam obitelj

Nakon 16 godina potrage otac je pronašao kćer Senidu Bećirović. Oteli su je dok je bila beba. Sada zajedno kreću u potragu za ostatkom obitelji
Vidi originalni članak

Muhamed Bećirović iz Capardi kraj Kalesije u Bosni i Hercegovini 16 godina uzaludno je tragao za suprugom i dvije kćerke koje su nestale u svibnju 1992. Tada je srpska vojska okupirala njegovo selo i zarobila ih. Muhamed je tragao pomoću popisa nestalih, preko Crvenog križa tražio ih je u masovnim grobnicama. Nakon 16 godina u Beogradu je pronašao kćer Senidu (17). Odrasla je pod imenom Mila Janković. Novinarima Dnevnog avaza njezini posvojitelji Živka i Živan Janković ispričali su da su u prometnoj nesreći izgubili dva sina. Senidu je iz mjesta Capardi jedan od srpskih vojnika u kolijevci odnio u mjesto Vlasenica i dao svojoj majci Ruži.
- Živana mi je rekla da su me u početku zvali Ruža, po njoj. Onda me Ruža dala Centru za socijalni rad, a odatle sam otišla kod Zdravke Elez, kod koje sam bila dva mjeseca. Onda je, kako mi je Živka ispričla, u Politici objavljen poziv za posvajanje i starateljstvo pa su se njih dvoje javili - prepričala je Senida.
Njezino ime je na ploči ispred džamije u Hajvazima. Tamo su imena svih poginulih iz Capardi. Na ploči su i imena njene majke Senade i sestre Sande.
- Nadam se i da su moje mama i sestra žive. Nadu nikad ne treba izgubiti, to se, evo, pokazalo i u mom slučaju. Voljela bih znati gdje su, jesu li žive. Zajedno s ocem učinit ću sve da ih pronađem - rekla je Senida i dodala kako još nije svjesna što se sve oko nje događa. Sretna je jer je vidjela oca.
- Lijepo je oko sebe imati obitelj. Odrasla sam s dvije osobe, a sada znam da ima mnogo ljudi koji me vole - zaključila je Senida.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • maya0007france 08.02.2009.

    sve je lijepo sto se lijepo zavrsi, nak kraju mozemo uvidjeti da je i u Srbiji bilo postenih, naivnih i bespomocnih ljudi, koji su njihovom dobrotom udomili malu bebicu te prihvatili da -dan danas- odrasla djevojka pronadje svoje istinite korijene, bez ikakvih frustracija i predrasuda......... uzeti za primjer kao moguce rjesenje drugim nestancima, koji se naravno moraju rezulirati.....

  • rupicka 08.01.2009.

    a nitko ne spominje jankoviće koji su stjecajem okolnosti podigli na noge

  • macki 07.01.2009.

    sretno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare