To je to što me zanima!

Ponudili su primirje za vrijeme ramazana no, talibani ih odbili

Snažna napetost već tjednima vlada između Kabula i pobunjenika zbog razmjene 5.000 talibanskih zarobljenika za 1.000 afganistanskih vojnika, što je glavna točka ugovora
Vidi originalni članak

Talibani su u četvrtak navečer odbili ponudu predsjednika Ašrafa Ganija za primirje u vrijeme ramazana koji je u petak počeo u Afganistanu, gdje se ratuje već 40 godina.

- Dok je život tisuća zarobljenika ugrožen zbog koronavirusa (...) tražiti primirje nije razumno ni uvjerljivo - napisao je na Twitteru glasnogovornik pobunjenika Suhail Šahin, optužujući vladu za "opstrukciju mirovnog procesa".

Snažna napetost već tjednima vlada između Kabula i pobunjenika zbog razmjene 5.000 talibanskih zarobljenika za 1.000 afganistanskih vojnika, što je glavna točka ugovora što su ga krajem veljače potpisali Washington i pobunjenici ali ga afganistanske vlasti nisu ratificirale.

STIGLI IZ GRČKE Deseci djece izbjeglica stiglo u Njemačku: Nisu skidali osmijeh

Sjedinjene Države su u tom tekstu obećale da će povući vojsku iz Afganistana za 14 mjeseci uz uvjet da talibani poštuju sigurnosne obveze i počnu "međuafganistanske" pregovore o budućnosti zemlje.

No, talibani su nastavili napade na afganistansku vojsku diljem zemlje.

Ipak, u prigodi potpisivanja ugovora u Dohi s Amerikancima poštovali su devetodnevni djelomični prekid vatre od 22. veljače do 2. ožujka.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ivo-san 24.04.2020.

    kaj to ameri delaju u Afganistanu, ak se obrne situacija da mal talibani marsiraju amerikom s dugim cijevima.

  • arwin 24.04.2020.

    Ameri opet ostavili svoje kolaboracioniste na cjedilu.

  • broj123 24.04.2020.

    E sad ih još jače stisnut

Komentiraj...
Vidi sve komentare