To je to što me zanima!

Poplavljene kuće u Lovrečan Otoku, dio ljudi već evakuiran

U dvorištima kuća u Lovrečan Otoku je do 10 centimetara vode, no već nakon prelaska mosta koji povezuje Lovrečan i Lovrečan Otok voda je dosegla 60 cm
Vidi originalni članak

Vodeni val koji je stigao iz Slovenije ponovno je poplavio naselje Lovrečan Otok koje se još nije oporavilo od poplava prije tjedan dana. Dio stanovnika je evakuiran. Pod vodom su podrumi nekoliko evakuiranih kuća koje su stradale u posljednjem valu. U dvorištima je do 10 centimetara vode, no već nakon prelaska mosta koji povezuje Lovrečan i Lovrečan Otok voda je dosegla 60 centimetara. Trenutačni protok vode na tom području je 1400 kubičnih metara u sekundi. 

Kako javlja Dnevnik Nove TV, dio mještana je ostalo u kućama kako bi spasili imovinu, a vodostaj raste iz sata u sat. Očekuje se da bi ukupan protok vode na ulazu u Hrvatsku mogao dosegnuti 1600 kubičnih metara u sekundi. To je dva do tri puta manji protok vode nego za posljednjeg vodenog vala koji je ostavio velike štete. 

Nasip kod Virja Otok u općini Cestica popravlja se, a vrhunac vodenog vala očekuje se tijekom noći na utorak. U ostalim mjestima uz rijeku Dravu ne očekuju se problemi. 

HRT javlja kako je protok Drave na ulasku u Hrvatsku trenutačno 1250 kubičnih metara u sekundi. Slovenska agencija za okoliš povukla je 'crveni alarm' za zapadno i središnje područje zemlje. Na slijevu Save, Savinje i Krke pratit će se stanje te pravodobno izdati prognoze o eventualnom formiranju vodenog vala rijeke Save u Sloveniji, izvijestio je Glavni centar za obranu od poplava Hrvatskih voda.


Idi na 24sata

Komentari 31

  • Ja_dolazim 13.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • stariministar 13.11.2012.

    Sad će ministar Linić pomoći.Naplatiće im porez na imovinu.

  • zujalica84 13.11.2012.

    da nije ovih novih poplava više se o tim jadnim ljudima, koji su izgubili sve osim golog života, ne bi ni pisalo....u prvom su vodenom valu bili vijest dan, dva, sad opet dan ili dva, a nakon toga o njima ni slovca, nek se snalaze kak znaju i umiju....sramota od ove države...

Komentiraj...
Vidi sve komentare