To je to što me zanima!

Poput cigareta: Upozorenje o štetnosti i na vinskim bocama

Cilj je zaštititi skupine najugroženije alkoholom poput djece, mladih, vozača i trudnica, objasnila je Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu
Vidi originalni članak

Upozorenje o štetnosti alkohola uskoro će stajati na svakoj boci vina. Europski parlament izglasovao je rezoluciju kojom od Europske komisije traži da se  najkasnije do kraja iduće godine boce vina označavaju kao i smrtonosne kutije za cigarete. I sa istaknutim brojem kalorija, javlja RTL.

- Ova rezolucija se ne bavi time niti želi zabraniti umjereno uživanje alkohola. Njen cilj nije bez posla ostaviti vinare, pivare ili proizvođače boca, već zaštititi skupine najugroženije alkoholom poput djece, mladih, vozača i trudnica - objasnila je Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu. 

Dubravka Šuica,pak, smatra da bi o tome svaka država trebala odlučivati posebno. 

- Kad su hranjive vrijednosti u pitanju, mislim da će to povećati cijenu boce vina i zato se zalažem da to riješimo na drugačiji način - rekla je. 

No, vinari sve to smatraju suvišnim. 

- Kad se pretjerane količine konzumiraju, bilo to vina, bilo to piva, štetne su i za vozače i za trudnice, pa i sve nas ostale. I mislim da je to nepotrebno stavljati i da to samo šteti nama proizvođačima i našim potrošačima u konačnici - kazao je za RTL proizvođač vina Željko Vrsaljko iz Nadina.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • TomicaŠaško 01.05.2015.

    samo kod nas se takve gluposti mogu smisliti.alkoholna pića su dostupna svima.stvar je u tome što neki neznaju si reda i granice.a to su najčešče oni kojima se brani i koji su bes posla i obaveza.a takvome je svejedno laj bu pisalo na flaši.

  • Slavonka52 01.05.2015.

    Kako samo dolaze na glupe ideje. Bolje te novce podjelite potrebitima a upozorenja naljepite na svoja cela..

  • dadić 01.05.2015.

    Ovo je najveća budalaština euro birokrata koju su mogli izmisliti! Čega će se slijedeće sjetiti? Da svinje na sebi moraju nositi istetovirani natpis da je crveno meso štetno po zdravlje? Ja mislim da bi dotičnim političarima i političarkama trebalo stavit crveno upozorenje na čelo da su oni opće opasni po život i zdravlje ljudi i životinja i prirode.

Komentiraj...
Vidi sve komentare