To je to što me zanima!

Porezna o odlazećem Prpiću: 'Na računima nije bilo OIB-a'

Iako se zbog čuvanja državne tajne nisu mogli opširno očitovati, Porezna uprava tvrdi da je na računima bio upisan samo matični broj obrta umjesto obveznog OIB-a
Vidi originalni članak

Porezna uprava očitovala se na objavu poduzetnika Hrvoja Prpića koja je snažno medijski odjeknula. 

Podsjetimo, nakon što je Prpić, nekadašnji suosnivač lanca trgovina HG Spot, odlučio je potpuno povući sve svoje poslovanje iz Hrvatske. Prpić je s HG Spotom bio mladi uspješni poduzetnik, a nakon toga i tzv. "poslovni anđeo" koji je ulagao u nove projekte. Odluku o povlačenju je objavio na Facebooku zbog ponašanja Porezne uprave i Ministarstva financija koji su ga "nepošteno i nezakonito kaznili".

Porezna se nije mogla opširno očitovati o ovom slučaju zbog obveze čuvanja državne tajne, već u priopćenju  samo citiraju članak zakona koji je prekršen. 

Ukratko, na računima je pisao matični broj obrta umjesto obveznog osobnog identifikacijskog broja

Inače, iako Prpić kaže da se radi o sudskoj presudi, on je tek dobio odbijenu žalbu od Ministarstva financija, što se vidi iz dokumenta. Oni nisu uvažili žalbu Trilleniuma i Prpića, a sudski postupak još nije počeo.

Idi na 24sata

Komentari 187

  • gazimar 21.02.2014.

    Zbog takvog bezveznog propusta se ne bi smjelo nikoga kažnjavati ili neisplatiti povrat poreza. Tu nikome zbog toga ne nastaje šteta. Slažem se da je državna uprava izvela lopovluk ovim potezom, a na sudu je donese ispravnu odluku makar je svakome jasno da ovo do suda nije trebalo ni doći. Al ajmo mu još uzet nešto ako se može.

  • marijaterezija2 16.02.2014.

    Nije podoban, mogli su ga upozoriti telefonom i gotovo

  • liliana 15.02.2014.

    Trebalibi svi otići pa neka vladaju sami sebi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare