To je to što me zanima!

Porošenko: Bit ću otvoren, mi smo sada već u ratu s Rusijom

Ukrajinski predsjednik upozorio je da njegova zemlja više ne ratuje s proruskim separatistima već s Rusijom. Rekao je da su spremni na moguću rusku ofenzivu
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je da je njegova zemlja sada u "pravom ratu" s Rusijom i da se treba pripremiti za veliku ofenzivu. U intervjuu BBC-ju, Porošenko je naglasio da nikad nije vjerovao Vladimiru Putinu, ali nije imao drugu opciju nego pregovarati s njim. 

- Vjerujem da Rusi pripremaju ofenzivu i mislim da moramo biti spremni. Ne smijemo im dati niti najmanji povod da nas isprovociraju - kaže Porošenko.

Od početka ukrajinske krize prošle godine Rusija stalno opovrgava da svoje trupe i opremu šalje preko granice kako bi pomogla proruskim separatistima na istoku zemlje. Međutim, činjenica je da su separatisti, nakon određenih teritorijalnih gubitaka prošloga ljeta, prije nekoliko mjeseci uspjeli vratiti izgubljene teritorije i zauzeti neke nove, poput važnog željezničkog čvorišta Debaljceva.

Porošenko sada smatra da se njegova zemlja više ne bori samo sa separatistima:

- Mogu li biti otvoren? Ovo nije borba sa separatistima koje pomaže Rusija, ovo je pravi rat s Rusijom. Činjenica da smo zarobili dvojicu pripadnika regularne ruske vojske je snažan dokaz toga - rekao je Porošenko. 

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u utorak je pozvao Rusiju da prestane s vojnim vježbama u blizini ukrajinske granice. Od ruskih je vlasti zatražio da budu transparentnije oko svojih vojnih aktivnosti.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • robin hudic 22.05.2015.

    Ukrajna je indentican scenario kao, irak, libija, afganistan, egipat, srbija itd itd. Ko to nevidi on je slep ili mu je u interesu da neprizna ko je savremeni fasista na globalnoj sceni.

  • Zagi_Dr 20.05.2015.

    A ZNAŠ li zašto ste u ratu?! Zato što su ti na vlast došli fašis_i, da to su oni koji su 41-ve mahali zastavama i radovali se kad je Hitler počeo svoj pokolj, pogledaj samo svoje dobrovoljačke postrojbe kakve sve gamadi ima tamo, ne samo na tvojoj na onoj drugoj strani također!

  • B-2 Spirit 20.05.2015.

    Ovi iz Nándorfehérvár = „Bugarski bijeli grad” koji je bio madarska utvrda i kasnije turska kasaba odnosno danasnjeg Beograda okupirali sve .hr portale da je to već degutantno. Srbija je na brzinu sklepana 1878 godine od nešto Vlaha, Cigana i turske raje. Sve do tada bez kulturne povijesti, politike, državnosti, a istovremeno su Hrvati u Habsburškoj monarhiji/austrougarskoj imali svoj parlament. Otuda srpska iskompleksiranost. Pogledati knjigu Štedimlije Zavjere protiv svjetskog mira koja na argumentirani način opisuje razvoj velikosrpske ideje. Zanimljivo je znati da su „Načertanije“ zapravo – čisti plagijat. Naime, temeljni nacrt „Načertanija“, nastao je na panslavističkoj ideji češkog političkog idealista Frantiseka Zacha i poljskoga grofa Czartoryskoga, koju je Garašanin pretvorio u općesrpski program, sustavno zamijenivši pojam južni Slaveni srpskim imenom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare