To je to što me zanima!

Posebni predstavnik EU pozvao Mostarce da izađu na lokalne izbore prvi put nakon 12 godina

Posebni predstavnik Europske unije u BiH, voditelj Delegacije EU u Sarajevu Johann Sattler pozvao je u petak Mostarce da izađu na lokalne izbore koji se u tome gradu prvi put održavaju nakon 12 godina
Vidi originalni članak

 Nemojte podcjenjivati moć svog glasa. Izađite na izbore i glasujte. Ovo je prigoda za novi početak - rekao je Johann Sattler, posebni predstavnik Europske unije u BiH. 

Po njegovim riječima, nakon punih dvanaest godina Mostarci konačno imaju prigodu glasovati kako bi odlučili tko će ih predstavljati u vlasti.

 - Imamo priliku okrenuti novu stranicu, otvoriti novo poglavlje kako bi se u cijelosti iskoristili potencijali koji su dostupni, da imamo Gradsku upravu koja je profesionalna, koja će raditi na cijelom nizu pitanja, uključujući pitanja kao što su okoliš, tretman otpadnih voda i brojna druga pitanja - rekao je austrijski diplomat.

Upitan o pismu koje je tijekom dana nizu međunarodnih dužnosnika uputio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u kojemu je zatražio da se svi glasovi na izborima, bilo da se radi o onima pristiglim poštom ili pak prikupljenim putem mobilnih timova, broje u Mostaru kako bi se smanjile mogućnosti zloporaba, Sattler je rekao kako pozdravlja transparentnost izbornog procesa.

 - Domaće institucije su te koje će u konačnici donijeti odluku, ali ponavljam, pozdravljam svaki napor koji ide u cilju poboljšanja i jačanja transparentnosti - rekao je Sattler.

Izbori u Mostaru održavaju se poslije 12 godina nakon što su ljetos izmijenjene odredbe Izbornog zakona o načinu biranja vijećnika za Gradsko vijeće Mostara koje je ranije poništio Ustavni sud BiH.

DRAMA U BiH Predsjednik Visokog suda u BiH dao ostavku zbog namještanja sudaca i petljanja u sporove

Na upit o najavi podnošenja ostavke predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Milana Tegeltije, posebni predstavnik Sattler je rekao kako je takva odluka dobrodošla.

 - Nama ovakvih pozitivnih poteza svakako treba još više, uključujući poteze na kojima mi već duže vremena inzistiramo, a tiču se zakonodavnih izmjena - rekao je Sattler dodajući kako je najvažnije izmijeniti zakon o VSTV-u kako bi se omogućila provjere sudaca i tužitelja te članova VSTV-a, tijela koje nadzire njihov rad.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 12.12.2020.

    ma ne zanima njih bosna hrvatska ih hrani

  • Oksimoron_1 11.12.2020.

    Neka rade što žele u svojoj državi, od svog novca. Fućla mi se kaj će birati, zakaj i kak. Ne plaćaju poreze Hrvatskoj, doprinose također nego nas samo koštaju hrpe novca za pomoći i pripomoći. A nemamo za svoju državu, svoje građane.

  • 11.12.2020.

    jel im reko da plate porez na dobit pošto ravnopravno glasaju na Hrvatskim izborima

Komentiraj...
Vidi sve komentare