To je to što me zanima!

Poslao ženi slike s vrha Biokova i otad mu se gubi svaki trag...

U velikoj potražnoj akciji na Biokovu sudjeluje 15 HGSS-ovaca koji su se u zadnji tren pred mrak uspjeli iskrcati u predijelu vrha i hrbata Sv. Ilije. U potrazi "pomaže" i termovizijski dron
Vidi originalni članak

U tijeku je velika potražna akcija za stranim državljaninom na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije gdje je zadnji puta viđen.

- Strani državljanin je poslao nekoliko fotografija s planine supruzi no već neko vrijeme od njega nema odgovora. Zabrinuta supruga inicirala je potragu - objasnio je Ante Kukavica, pročelnik HGSS-a Makarska.

 

Kaže kako je na terenu 15 ljudi te su se u zadnji tren pred padanje mraka uspjeli iskrcati iz helikoptera i krenuti u potragu.

- Osim helikoptera u pogonu je i termovizijski dron. Očekujemo kako će ova akcija potrajati, radi se o izuzetno strmom dijelu planine - zaključio je pročelnik Kukavica.

Prema informacijama koje smo dobili od HGSS-ovaca nakon ponoći potraga će se nastaviti kroz cijelu noć. Ujutro dolaze nove ekipe iz Dubrovnika i Splita te helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji će pomoći u potrazi. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Vito1 01.08.2020.

    Poslali dokumente iz Vinogradske u Austrijsku prije dva mjeseca. Dokumenti još nisu došli. Udaljenost 300 metara. Koje li razlike u narodima. Biokovo visoko 1762 metra,slike u podnpže došle u sekndi. Dvije kuće u ulicama glavnog gradg udaljene 300-tinjak metara papir formata A4 niti nakon dva mjeseca ne može biti prebačen iz jedne sobe u drugu. Ah, da papir od svibnja je došao iz Vinogradske u Austrisjku, ali još nije od lipnja niti srpnja. Čak niti HGSS tu nište ne može pomoći.

  • Sokol ga nije volio 01.08.2020.

    I kome će onda ispostaviti račun?

  • 01.08.2020.

    Kad prvom 'zaluta' račun potrage i spašavanja, ovakve situacije biti će izolirani slučajevi...!

Komentiraj...
Vidi sve komentare