To je to što me zanima!

Poštar heroj: Pisma dostavlja po mećavi i dok puše jak vjetar

Igor Gašparac i još trojica njegovih kolega ljudima dostavljaju pošiljke po svakojakim vremenskim prilikama i neprilikama. Poštar Hrvatskih pošta živi i radi u Delnicama
Vidi originalni članak

Gore mi je ako pada kiša. Ova mećava je meni normalna. To je moj posao. Radim ga već 15 godina. Toplo se odjenem, stavim kapu, šal, rukavice, radno odijelo... Nemam vremena za čaj ili za neko dodatno utopljavanje dok ne završim sav posao, skromno nam je o svojem poslu rekao hrabri poštar Hrvatskih pošta Igor Gašparac (35), koji živi i radi u Delnicama. On i još trojica njegovih kolega građanima dostavljaju pošiljke po svakojakim vremenskim prilikama i neprilikama. U tom je gradu u petak izmjereno -11 Celzijevih stupnjeva. Puhao je vjetar i padao je gust snijeg.

- Gledao sam ga s prozora. Vozio se motociklom glavnom ulicom kroz Delnice. Iako su ovakvi vremenski uvjeti za nas u gradu normalni, svaka mu čast - rekao nam je Matija Žagar, čitatelj koji nam je poslao fotografije hrabrog poštara. Igor kaže da svako jutro poštu krene raznositi u 8 sati. Posao uglavnom završava oko 14 sati. Tek tad se pošteno ugrije. Poštu razvozi motociklom, koji na prvi pogled ne ulijeva povjerenje.

- Nije opasno. Nisam imao prometnih nesreća. Motor mi se ne skliže. Prva je liga - kaže skromno Igor, koji je zasad samac.

U Hrvatskim poštama potvrdili su nam da njihovi zaposlenici, poštari, imaju nepromočiva radna odijela te da im je prijevoz primjeren uvjetima na kolniku. Cilj im je dostaviti poštu svakomu komu je namijenjena, i to što prije. Čitatelj Matija kaže da je simpatično vidjeti poštara kako se probija kroz delničke snježne ulice dok su njegovi sugrađani zabundani.

- Pošta nikad ne kasni, a uglavnom donosi račune za komunalne i druge usluge. Pakete ne može nositi jer je na motociklu.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • bobazg 17.02.2012.

    brgljec_troll malo je budala koje se voze po ledu na -15,a kaj se tice opreme i njene nepromocivosti to je laz. takvu opremu postari nikada nisu vidjeli.znam jer sam i sam postar na motoru...i ovo o vunenim rukavicama i kapi je izmisljotina,jer nakon 20min,vise ne osjecas ruke i moras obuci kozne rukavice...

  • Diba 15.02.2012.

    nisi više heroj, titulu ti je uzeo gologuzan koji na rijeci spašava psa,

  • rori 12.02.2012.

    a jadan poštar, po tom vremenu razonsi račune, jer malo je druge pošte, samo računi i opomene :((((

Komentiraj...
Vidi sve komentare