To je to što me zanima!

Postupanje prema Banožiću čini veliku štetu cijelom društvu

Slučaj slavonskih HDZ-ovih moćnika Damira Dekanića, a pogotovo Marija Banožića, u potpunosti narušava povjerenje u policiju i cijeli represivni sustav
Vidi originalni članak

Nigdje se ne mjeri i nije dio istraživanja o uređenosti neke zemlje. Ali korumpiranost policije je jedan od najboljih pokazatelja stanja u društvu i funkcioniranja države. Od toga da se s kojom novčanicom izvučete od prebrze voženje pa do toga da vas obavijeste o istragama ili vam daju povoljni tretman da postoji sumnja na kaznena djela. Može se tako reći da je najvažnija represivna poluga u rukama svake države i ogledalo društva. S njom su građani skoro svakodnevno u doticaju te na tim kontaktima i ponašanju grade i svoje cijelo povjerenje u državu, sustav, pravila i zakone. Ako policija nekome gleda kroz prste, svi će pokušati osigurati vezu da progleda i njima umjesto da se pridržavaju zakona i pravila. A onda se korupcija i bezakonje samo šire. Tako je jednostavno.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • polorolo 10.12.2023.

    Banožić je ubio čovjeka. Sada kada ga zamjenio Anušić vidi se da nam je uništavao i obranu Hrvatske ili je to za AP ne tema?

  • Luna777 09.12.2023.

    U zadnje vrijeme previše raznih afera u policiji, od droge do raznih prikrivanja. Božinović na ništa ne odgovara, nije ništa znao, vidio, čuo (kao AP), ali provjeriti će, samo ta provjera nikada ne osvane u novinama, glavno da nas uvjerava kako je Hrvatska najsigurnija zemlja, a afere od političara do mafijaša svakodnevno.

  • Josef G. 09.12.2023.

    Banožić je ubojica svinja, divljih i domaćih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare