To je to što me zanima!

Potaknulo sumnju: Je li Papin sobar izdajnik ili 'žrtveni jarac'

Nije jasno zašto bi Paolo Gabriele izazvao jedan od najvećih skandala u Vatikanu. Mnogi zaključuju da je možda bio nečiji pijun u borbi za vlast unutar Vatikana
Vidi originalni članak

Talijanski i svjetski mediji ovaj vikend nagađaju što je moglo nagnati Papina sobara Paola Gabrielea, osobu kojoj je Benedikt XVI beskrajno vjerovao, da izazove jedan od najvećih vatikanskih skandala, javlja HRT

Gianluigi Nuzzi, ugledni talijanski novinar koji je objavio dio povjerljivih dokumenata, ne želi otkriti izvor, ali tvrdi da zauzvrat nije dao novac. Radi se o iskrenim ljudima koji su stvarno zabrinuti za Katoličku crkvu i žele razotkriti korupciju koja u njoj vlada, rekao je. 

Reuters pak piše da svi koji poznaju Papina 46-godišnjeg sobara kažu da je bio vrlo pobožan i sramežljiv čovjek, od kojega novinari nisu mogli ništa doznati. U Vatikanu je živio u udobnom stanu, sa suprugom i troje djece, pa pitaju zašto bi to mijenjao. 

Mnogi zato zaključuju da je bio možda nečiji "žrtveni jarac" i pijun u mnogo većoj borbi za vlast unutar Vatikana.  No proglasi li ga sud krivim - mogao bi dobiti 30 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • merovingian 27.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • miki hr 27.05.2012.

    sve se vrti oko love ,nekima je to jedina religija......mislim na većinu pučanstva ovog planeta

  • borko_farkas123 27.05.2012.

    zato crkva šuti dok nas paraziti gule.Njima je bolje nego ikom na zemaljskoj kugli.Imaju se za šta borit među sobom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare